De Ardennen is een prachtig gebied om te fietsen. Wanneer je er als wielerliefhebber nog niet geweest bent, is dit wat mij betreft zeker een gebied om op je lijstje te zetten. Veel bekende en onbekende beklimmingen die tijdens de Waalse heuvelklassiekers worden aangedaan door de profs. Daarnaast is het een erg mooie omgeving met veel groen en mooie natuur.

Training Camp Ardennes 20 – 22 april 2018
Het Training Camp Ardennes, van de organisator van The Ride biedt je een mooie mogelijkheid om in drie dagen de mooiste plekjes van de Ardennen vanaf te fiets te ontdekken. Het trainingskamp is mooi vroeg in het seizoen zodat het ook echt een mooie voorbereiding kan zijn voor eventuele doelen die je voor komende zomer hebt gesteld. Zonder specifiek doel mag je ook gewoon meedoen. Van 20 tot 22 april ga je vanuit Floreal, in La Roche-en-Ardenne, drie dagen fietsen. Drie etappes van 70 km, 101 km en 116 km met een totaal aantal van zo’n 5500 hoogtemeters.

Dit trainingskamp gaat, net als de andere evenementen van deze organisatie, volgens dezelfde formule als The Ride. Het is een totaalplaatje waarbij je als renner compleet verzorgd wordt. Dit betekent dat er gezorgd wordt voor drie maaltijden per dag, een slaapplaats, verzorgingsposten onderweg, motorbegeleiding, GPS-routes, medische verzorging, masseurs, fysio’s en een Canyon Service team. Het service team bestaat uit mecaniciens die je fiets kunnen checken en repareren. De maaltijden komen uit eigen keuken en de sportvoeding die je voor, tijdens en na de etappes kan nuttigen wordt geregeld door Vifit. De slaapplaats is, geheel volgens de traditie, in een tent op de camping. In dit geval zal je een eigen tent mee moeten nemen, of de keuze maken voor een upgrade naar sta-caravan, appartement of hotel. Uiteraard zit hier een ander kostenplaatje aan dan een zelf meegebrachte tent.

Naast het fietsen, zijn er tijdens dit weekend meerdere gratis workshops en clinics waar je aan kan deelnemen. Zo kan je deelnemen aan workshops over voeding, materiaal en verschillende trainingsmethoden of kan je kiezen voor een clinic van een van de wielertrainers. Ook is er tijdens het weekend de mogelijkheid om de route te fietsen samen met een wegkapitein. Wegkapiteins zijn in dit geval prof en ex-prof renners die je begeleiden op jouw tocht door de Ardennen.

Kans op een DNA-test
Voor vijftig deelnemers zal het trainingskamp nog een extraatje bevatten. Iedereen die zich inschrijft maakt kans op een DNA-test van Fitness Genes. Hoe eerder je inschrijft, hoe groter je kans hierop is. Dr. Dan Reardon zal tijdens het weekend deze DNA-test afnemen, en met je bespreken. Hierdoor kan je achterhalen wat voor type renner je bent. Ben je een klimmer, een sprinter of is jou lichaam het meest geschikt voor het tijdrijden? Uit deze DNA-test kan ook worden opgemaakt wat voor jou het beste moment is om te gaan trainen en eten, waardoor je voorbereiding en trainingsschema’s nog specifieker kunnen worden uitgewerkt.

Voor de snelle beslissers (tot en met 15 maart) is het inschrijfgeld € 375,- all in. Na 15 maart zal de prijs € 399,- zijn. Voor supporters en upgrades gelden er andere prijzen.

Deze prijzen, en overige info, kan je vinden via de site van The Ride.