Je hebt wedstrijden en je hebt WEDSTRIJDEN. De Transcontinental behoort tot de laatste.

Het klinkt allemaal heel eenvoudig. Een wedstrijdje op de fiets van Geraardsbergen (België) naar Çanakkale (Turkije). De winnaar is diegene die het eerste aankomt. De route bepaal je als renner zelf, al moet je wel een aantal verplichte gps locaties aandoen zoals de Grimselpass, de Puy de Dôme en de Passo Giau. Hoe lang fiets je dan per dag? Ook dat bepaal je zelf. In de praktijk zitten de toppers toch wel aan zo’n 400km per dag. Dat wordt dus weinig slapen. De afstand van de hele wedstrijd is een beetje afhankelijk van de route die je kiest maar je kan uitgaan van zo’n 3750km en dat zonder volgauto’s of hulp van anderen.

De Transcontinental wordt dit jaar voor de 4e keer gereden en start elk jaar ergens anders. Deze keer in Geraardsbergen. De belg Kristof Allegaert is stiekem wel de favoriet. Hij won eerder al de eerste twee edities van deze race. Afgelopen jaar deed hij niet mee omdat hij toen de Trans-Siberian Extreme van Red Bull reed, die hij overigens ook won.

Kortom: een bizarre race voor als je van afzien houdt. Ikzelf heb ooit op 1 dag een tocht van 274km gemaakt, maar dat stelt dus eigenlijk niet zoveel voor in vergelijk met dit.

Via Transcontinental kan je na de start vanavond om 22:00 uur de renners via een live tracker volgen.

Hieronder nog een teaser van Kristof

de man om in de gaten te houden:

transcontinental-kristof

Gerelateerd

  • Willem A.

    leuk !