Trek Émonda ALR 6 - lightweight aluminium on a budget

Wil je met zo weinig mogelijk kilo’s de berg op en toch al redelijk afgetraind, maar valt een extreme klimmersfiets van carbon toch echt ver buiten je budget, dan is het tijd om op te letten. Trek introduceert namelijk de aluminium variant van hun eerder geïntroduceerde zeer lichte carbonnen Émonda; de Émonda ALR. Nu gaat de alu uitvoering qua gewicht niet zo ver als de lichtste SLR 10, maar opmerkelijk is wel dat de Émonda ALR 6 toch even een halve kilo lichter is dan diens carbonnen evenknie, de Émonda S6. Het gaat om resp. 7,82kg en 8,38kg. En ja, beide in dezelfde maat (56cm) met dezelfde groep (Ultegra) en dezelfde wielen. Dat is toch wel knap!

Naast de ALR 6 is er ook de ALR 5 (8,51 kg) alsook een frameset. De ALR 5 is afgemonteerd met een 105 groep, de ALR 6 met Ultegra. De besparing in gewicht wordt volgens Trek mede gerealiseerd door een nieuwe lastechniek waardoor de lasnaden sterker en tegelijkertijd lichter worden. Bijkomend voordeel is dat ze er ook veel strakker uitzien, want dat is niet altijd even fraai bij aluminium frames.

Met een paar upgrades krijg je de ALR 6 waarschijnlijk ook nog vrij snel onder de 7kg, maar dat gaat natuurlijk wel weer ten koste van je budget. Desalniettemin een mooi begin!

  • Émonda ALR 5 – Adviesverkoopprijs: € 1.599
  • Émonda ALR 6 – Adviesverkoopprijs: € 1.999
  • Émonda ALR Frameset – Adviesverkoopprijs: € 899

Meer informatie op de website van Trek

Trek Émonda ALR 5 - lightweight aluminium on a budget
Émonda ALR 5
Trek Émonda ALR 5 - lightweight aluminium on a budget
Émonda ALR 5
Trek Émonda ALR frameset - lightweight aluminium on a budget

Émonda ALR frameset

Trek Émonda ALR 6 - new welding technology creates stronger, lighter and smoothers welds

Trek_Emonda_ALR_action