Ook als we op de redactie om ons heen kijken is het duidelijk: schijfremmen “are here to stay”. Trek biedt vrouwen nu ook schijfremmen op hun Domane fietsen.

De Domane is de endurance racer van Trek. De fiets maakte furore dankzij de overwinningen van Fabian Cancellara in de voorjaarsklassiekers. Bij wedstrijden zorgen de eigenschappen van de fiets ervoor dat het lichaam minder te verduren krijgt door het rijden over slecht wegdek (denk aan Roubaix en De Ronde) waardoor je langer fit blijft. Bij wielertoeristen heeft de fiets in feite hetzelfde effect. De fiets vangt de schokken op waardoor je comfortabeler lange ritten kan maken. Daarvoor hoef je overigens niet speciaal voor naar Noord-Frankrijk af te reizen.

Een van de speerpunten van de Domane fietsen is de IsoSpeed Decoupler technologie van Trek. Hierbij worden de zadelpen en vorkbuis ontkoppeld van het frame zodat het frame en de rest van de fiets los van deze onderdelen kan bewegen. Beide fietsen zijn overigens ontwikkeld volgens Trek’s WSD principe. Het staat voor Women’s Specific Design waarbij specifiek rekening wordt gehouden met de afmetingen van het vrouwelijk lichaam.

De nieuwe Domane Disc is er in twee varianten. De ALR 4 Disc is het instapmodel (onderste twee foto’s in wit). Het frame is vervaardigd van Trek’s 200 Series Alpha Aluminium en heeft bij de zitbuis de IsoSpeed Decoupler technologie. De fiets is afgemonteerd met een Shimano Tiagra 10-speed groep en RS405 hydraulische flat-mount schijfremmen. De adviesprijs van de Domane ALR 4 Disc is € 1.549,-.

De Domane SL 5 Disc zit in het hogere segment en is vervaardigd van 500 Series OCLV Carbon en heeft zowel vóór als achter de IsoSpeed Decoupler technologie. Afgemonteerd met een Shimano 105 11-speed groep en hydraulische flat-mount RS505 schijfremmen. Advies van de Domane SL5 Disc is € 2.699,-.

Trek Bikes

Gerelateerd