Altijd al iets willen hebben wat de profs niet hebben? Dan is deze Domane uitvoering met schijfremmen misschien iets voor je. En tegelijkertijd is er nieuws voor de dames; de Silque!

De UCI is er voorlopig nog niet uit of ze schijfremmen gaan toestaan in het profpeloton. Er zijn nog veel vragen waar niet direct een antwoord voor is. Wij denken dat het een kwestie van tijd is.  In de tussentijd zien we namelijk het ene na het andere merk hun topmodellen uitrusten met schijfremmen. Zo ook Trek met de Domane. Hun kasseienkoning is er daarmee wat betreft remkracht natuurlijk duidelijk op vooruit gegaan door het gebruik van Shimano’s RS785 schijfremmen. Daar heb je natuurlijk ook andere wielen voor nodig. Trek levert bij de 6.9 standaard de Bontrager Affinity Elite Tubeless. Bij de 4.0 komen de remmen van TRP i.c.m. Bontrager Approved Tubeless Ready Disc wielen.

Toch ziet de fiets er door het ontbreken van de velgremmen er anders uit, iets cleaner om het zo te zeggen. De 6.9 blijft natuurlijk een topper met een passende prijs, maar gezien de Domane 4.0 zijn schijfremmen gelukkig niet alleen voor de ‘happy few’. De adviesprijs van de Domane 4.0 Disc is ERU 1.799 en van de 6.9 Disc EUR 6.999

Trek Domane Disc | Racefietsblog.nlTrek Domane Disc | Racefietsblog.nlTrek Domane Disc | Racefietsblog.nlTrek Domane 4.0 Disc Compact | Racefietsblog.nl

 

Er is dus ook nieuws voor de dames! Trek heeft de Silque geïntroduceerd binnen hun WSD segment. Trek’s Women Specific Design had al de Madone en de Domane en de Silque valt daar precies tussen. Het wel een echte endurance racer met het comfort van de Domane en de levendigheid van de Madone, zoals ze het zelf zeggen. Wij vinden het in ieder geval goed dat de beschikbare kleuren niet stereotype vrouwelijk zijn. We zijn ook benieuwd wat de dames er zelf van vinden!

Er zijn vier verschillende modellen beschikbaar, te weten de Silque, Silque SL, Silque SLX en de Silque SSL (Project One). Prijzen zijn resp. EUR 1.699, 2.499, 3.499 en 5.499.

Trek Silque | Racefietsblog.nlTrek Silque SSL | Racefietsblog.nlTrek Silque SSL | Racefietsblog.nl

De Silque op de website van Trek

Gerelateerd