Waarom dingen zwaarder maken dan nodig is? Tune schaaft nog maar eens wat extra van hun Wasserträger af, waarvan de eerste versie ook al behoorlijk licht was.

De eerste uitvoering van de Tunes Wasserträger was al licht met 19 gram, maar het is ze toch gelukt er flink wat vanaf te krijgen. Ze hebben het gewicht naar beneden weten te brengen tot slechts 9 gram! Dat is serieus heel weinig. Naar verluidt zouden ze hem nog bijna half zo licht kunnen maken, maar dat zou weer ten koste gaan van het uiterlijk en de stevigheid. Dat laatste is misschien niet heel verrassend, maar de bidonhouder is ook geschikt voor mtb’s waardoor hij dus wel tegen een stootje moet kunnen. Het gewicht is voor enkel de houder. De aluminium boutjes zijn daarbij niet meegeteld.

De houder kost € 50,- per stuk. Daar krijg je boutjes en een bidon bij. Esthetisch gezien valt hij op de redactie goed in smaak, maar gewicht, of het gebrek eraan, heeft zijn prijs. En nog ter vergelijking, een gemiddelde huissleutel weegt 10 gram. Dan weet wat je ongeveer “meezeult” als je een setje sleutels in je achterzak stopt.

 

Tune

Gerelateerd

  • aradilon

    Ik heb deze en ben er zeer tevreden van, aangezien ik in België woon rij ik wekelijks op slechte wegen en op kasseien en ik heb nog geen bidon verloren.