Het is al een tijdje geleden dat de kits van Trek-Segafredo voor 2019 werden gelanceerd, maar we wilden er toch nog even aandacht aan besteden. Al een paar jaar vind ik het truitje van Trek Segrafredo één van de mooiere in het peloton door het strakke design met zwart en rood. En eigenlijk doet rood en zwart het altijd goed. Kijk maar naar het peloton van 2019, dan zie je dat zwart-rood vaker voorkomt.

Een vleugje retro
En voor 2019 heeft Trek-Segafredo dat ook niet veranderd, dus zwart en rood zijn nog altijd de hoofdkleuren. De kit heeft wel een retro make-over gekregen en wit erbij gekregen. Op het witte vlak op de borst staan de hoofdsponsors Trek en Segafredo. Zo’n vlak op de borst kennen we van de oude wielertruitjes. De rest van de voor en achterkant is rood. Het zwart vinden we terug op de mouwen en de broek. Strepen op het uiteinde van de broek en de mouwen geven de shirts nog net wat meer retro-uitstraling. Voor trainingen krijgen de renners van Trek-Segafredo een fluorkit, net als andere jaren, om zo beter op te vallen op de weg.

Dames in het blauw
En omdat er voor 2019 ook een damesteam is, zijn er twee kits voor 2019. De dames hebben een ander design gekregen. Geen zwart en rood, maar één met blauw en wit. De kit heeft een donkerblauwe broek met witte logo’s en twee witte strepen. Voor het shirt zijn meerdere kleuren blauw gekozen die als lijnen door elkaar lopen. De witte mouwen en logo’s maken het tenue lekker fris. Door een paar kleine wijzigingen in het design zijn er echt twee verschillende kits en een duidelijk onderscheid tussen het dames en heren team.

De kit worden net als vorig jaar gemaakt door Santini. De shirts bestaand uit een combinatie van body-fit fabric en rudy fabric, twee stoffen van Santini. Het body-fit fabric moet zorgen voor een strakke aerodynamische pasvorm die aansluit op de huid. En het rudy-fabric moet zorgen voor het ademende gedeelte van het shirt. Voor de veiligheid van de renners zit er in de broeken Dyneema verwerkt. Dyneema zien we vaker terug in wielerbroeken en is een sterk materiaal dat beter is bestand tegen scheuren bij valpartijen.

Meer info via Santini