Gemaakt voor snelheidsduivels, zegt Van Nicholas over hun nieuwe Skeiron, die zijn naam ontleend heeft aan de Griekse god van de noordwestenwind. Dat wist je vast nog niet.

“Innovatie door integratie” was de leidraad bij de ontwikkeling van de Van Nicholas Skeiron. Iets wat niet zo vanzelfsprekend is bij titanium ten opzichte van carbon is het integreren van de kabels. Toch zijn alle kabels en ook de hydraulische remleidingen voor de schijfremmen geïntegreerd. Hier is ook rekening mee gehouden bij de ontwikkeling van de carbon voorvork. Het oogt netjes, maar het integreren draagt natuurlijk ook bij aan de aerodynamica.

Om ervoor te zorgen dat je als renner ook daadwerkelijk hard kan fietsen op de Skeiron hebben ze natuurlijk gelet op stijfheid. Hiertoe hebben ze een press-fit bottom bracket, ovale onderbuis, tapered balhoofd en bovenbuis, een hydroformed, tapered liggende achtervork en 12mm steekassen voor de wielen toegepast. Klinkt als een knalharde fiets, maar je moet niet vergeten dat het om titanium gaat, een materiaal dat van zichzelf voor een bijzonder comfortabel rijgedrag zorgt.

Hij is er vanaf € 3.599,- met een 105 groep in de maten XS t/m XXL (48, 51, 54, 57, 60 en 64) en is leverbaar vanaf augustus. Een frameset is al vanaf juli leverbaar voor € 2.099,-. Je kan hem straks onder andere gaan bekijken en proberen in ‘De Fietser’ in Ede, of bij dealers, maar je kan hem ook online bestellen. Ze hebben een paar standaard configuraties zoals met Ultegra Di2, maar je kan de fiets helemaal naar wens configureren op de site. En ja, dan vinden wij dat je dan toch ook wel voor die titanium zadelpen moet gaan. Mooi!

  

Van Nicholas

Gerelateerd