We hebben allemaal wel eens fietstochten gereden van 150 kilometer, veel van onze lezers hebben wel eens 240 km tochten gefietst en sommigen zelfs 500+ km tochten.

Maar een tocht van 9 weken waarbij je zo’n 6115 kilometer aflegt, dat zijn er maar weinig. Van San Francisco naar New York is met de auto al ver, laat staan met je racefiets. In 2006 fietste Jane Tomlinson deze tocht om geld in te zamelen voor Children & Cancer Charities. Helaas is Jane in 2007 al gestorven aan kanker. Het zielige verhaal begon met borstkanker, en eindigde in overal uitzaaiingen (in botten en longen) waarbij zij nog maar een korte tijd te leven zou hebben. En in die korte tijd heeft ze besteed om veel geld in te zamelen voor het goede doel.

Haar laatste activiteit was een fietstocht zo’n 6115 kilometer. Aan een kant een prachtige tocht, wat je onderweg allemaal niet tegenkomt, maar aan de andere kant ook afzien; bergen, wind en hitte. Op sommige stukken was het ‘sochtends al ruim 40 graden. pfff.

Ze heeft er negen weken over gedaan en heeft er zo’n 250000 engelse pond mee opgehaald. Hieronder is een video verslag van een prachtige tocht maar ook een ontroerend verhaal. Gewoon kijken…

Gerelateerd