Vind je een goede en mooie helm belangrijk, maar kan je er niet even meer dan 200 euro voor neertellen? Geen probleem, bij Giro kan je ook voor veel minder goed terecht.

Het dragen van een helm is voor ons de normaalste zaak van de wereld. Geen rit zonder helm! Maar bij elke rit blijkt toch ook weer dat dit niet voor iedereen even normaal is, we zien elke keer weer veel wielrenners zonder helm rijden. Onverstandig en onnodig want zonder al te veel geld uit te geven heb je toch wat moois en ben je nog goed beschermd ook.

We hebben een paar helmen van Giro op een rij gezet die ons opvielen omdat ze er zeer goed uitzien, de extra MIPS beveiliging aan boord hebben en allemaal onder de € 150,- kosten. En dan hebben we het ook nog over de adviesprijs, even zoeken of bij je lokale fietsenmaker kijken kan het prijstechnisch makkelijk nog wat aantrekkelijker maken. En waarom MIPS? “Waarom niet” is een betere vraag want het voegt letterlijk en figuurlijk een extra laag bescherming toe aan de helm om de klappen om te vangen. Verzin maar een goed argument om dat niet in je helm te willen.

We zagen in eerste instantie de Cimber voor de mannen en de Ember voor de vrouwen, beide met MIPS. We moesten twee keer kijken of het niet om het topmodel en zo’n € 100,- duurdere Synthe ging. De overeenkomsten zijn er, maar het is toch echt een ander model. De Synthe is lichter, maar de Cimber en Ember doen qua uiterlijk niet onder voor de Synthe. Mooie vorm en de kleuren zijn fantastisch vinden wij.

Toen we verder gingen kijken kwamen we ook de Foray voor mannen en Saga voor vrouwen tegen. Zien er ook heel goed uit en óók beide met MIPS. En dat met een adviesprijs van €99,99!

De aanschaf van een nieuwe, mooie en veilige helm is niet iets waar je op wilt bezuinigen en Giro laat zien dat het dus geen aanslag hoeft te zijn op je portemonnaie. En excuses om geen helm te dragen heb je nu al helemaal niet meer!

Giro Ember MIPS (v)
Adviesprijs € 149,99

Giro Foray MIPS (m)
Adviesprijs € 99,99

Giro Saga MIPS (v)
Adviesprijs € 99,99

Bekijke de Giro helmen op Bikegear.cc

Tags: