Het is alweer voorbij, Velofollies 2015. De fietsbeurs gehouden in Kortrijk, Belgie. Deze editie was weer gezellig druk en ook was er genoeg te zien. Wij waren er twee dagen en hebben ons prima vermaakt.

Qua aanbod is de beurs uitstekend! De grote merken zijn er allemaal en ook zijn er genoeg kleinere merken te vinden, zodat je een hele dag je kan vermaken op de beurs die is verspreidt over 6 hallen van het beurscentrum in Kortrijk. Er is genoeg parkeergelegenheid en het dagtarief is maar 3 euro!

Wat de laatste jaren opvalt is dat fietsbeursen (ook op Eurobike en Bikemotion) niet heel veel nieuws te vertellen hebben. Dat komt door het internet waardoor de merken het hele jaar door allerlei nieuws bekendmaken en niet meer hoeven te wachten op een beurs.

Voor de BMX liefhebbers is het parcours een beetje weggestopt, waardoor het wat ons betreft niet genoeg aandacht krijgt. Een combinatie met een groter testparcours lijkt ons wel wat. Al vraagt dit wat meer voorbereiding van de diverse merken die hieraan mee willen doen.

Leuk aan Velofollies is dat deze fietsbeurs aan het begin van het seizoen wordt gehouden, zodat je alvast lekker wordt gemaakt. De andere beurzen zijn namelijk een beetje aan het einde van het seizoen. Kortrijk is ook een leuke plek om te overnachten. De markt heeft genoeg restaurantjes, maar misschien is het ook leuk om eens in de straatjes rondom de Grote Markt te kijken. Daar vind je nog meer specifieke restaurantjes.

Slapen in een van de hotels is een optie, maar vergeet ook AirBnb niet wanneer je iets minder budget hebt.

Volgend jaar zijn we er zeker weer! Oh organisatie, maak de entree 50 cent duurder zodat je de toiletten gratis kan maken ipv 50 cent per bezoek. Scheelt weer geld zoeken in een van je tassen terwijl je iedereen ophoudt in de rij van het toilet

Hieronder nog wat foto’s van de beurs. Misschien heb je enkele al voorbij zien komen op het Racefietsblog Instagram account.

velofollies-merida velofollies-tacx velofollies-canyon velofollies-etxeondo velofollies-sidi velofollies-bbb velofollies-wilier velofollies-kids-specialized velofollies-look velofollies-ferrari velofollies-ritte velofollies-spiuk velofollies-bianchi velofollies-ffwd velofollies-bmc velofollies-giro velofollies-jaegher