Hoe Nederlands het ook klinkt, dat is het zeker niet. De titanium Stoemper Vincent is afkomstig uit Oregon, VS. Waar ze voorheen werkten met aluminium en staal is het nu ook mogelijk om een titanium Stoemper te bestellen.

De Vincent is volgens Stoemper een agressieve racefiets, die verkrijgbaar is met schijfremmen of reguliere remmen. Qua geometrie is de Vincent vergelijkbaar met de stalen Taylör. Het enige (minimale) verschil zit in het balhoofd. Om precies te zijn 2 mm bij framemaat 62. Het frame voor schijfremmen is voorzien van steekassen en flat-mount bevestiging van de remklauwen. De variant met reguliere remmen heeft drop-outs om de wielen met snelspanners vast te zetten. De voorvork komt uit de fabriek van Parlee en zowel frame als vork worden afgewerkt met een keramische laklaag. Door het proces waarbij het frame in de oven gaat, wordt de lak hard. Dit zorgt voor een betere bescherming en langere levensduur. Frames van Stoemper worden met de hand gespoten en het design en de kleuren kan je zelf kiezen. Dit geldt niet alleen voor de titanium Vincent, maar ook voor andere modellen.

Bij het bestellen van een frame kan je aangeven of je gewone, of Di2/EPS kabel doorvoer wenst. Bestel je een complete fiets, dan zal het frame uiteraard ook aangepast zijn aan de groep waarmee deze is afgemonteerd. Een Stoemper Vincent frameset is verkrijgbaar vanaf $ 3899,-. Dit is omgerekend zo’n € 3330,-. Het frame kan tegen meerprijs worden voorzien van een Pressfit 30 bottom bracket en geïntegreerde zadelpen klem. Een Pressfit 30 bottom bracket kost een kleine € 130,- en de geïntegreerde zadelpen klem is ongeveer € 385,-. Een volledige fiets is te bestellen vanaf $ 7399,- en is afgemonteerd met Shimano Ultegra Di2 Disc. Zo’n € 6320,- voor een fiets die verder is opgebouwd met Zipp onderdelen en HED Ardennes handgespaakte wielen. De duurste uitvoering is de Campagnolo Record 11 EPS Disc en kost $ 9200,-. Dit komt neer op zo’n € 7800,- afhankelijk van de koers. Vergeet dan niet de invoerrechten er nog bij te tellen.

Overige prijzen kan je vinden op de site van Stoemper