Ontwerpwedstrijden voor tenues zien we toch met enige regelmaat voorbij komen, maar niet op deze manier: een tenue ontwerpen via Instagram!

De mogelijkheden van Instagram worden steeds uitgebreider. Zo kan je ook al je zorgverzekering via Instagram afsluiten, (al hebben wij echt geen idee waarom je dat via Instagram zou willen doen) dus waarom niet ook een tenue ontwerpen? Het laatste lijkt ons toch een stuk leuker. Het Nederlandse Team Wit daagt je uit. Denk niet dat je thuis je ontwerp kan maken en dan via Instagram moet uploaden. De wedstrijd heeft – gelukkig – wel iets meer in huis dan dat. Je mag het ontwerp namelijk alleen maken met de mogelijkheden die Instagram Stories biedt. Daarmee kan je tekst, lijnen, kleuren, emoji’s en nog veel meer gebruiken en dat levert verrassend leuke dingen op!

Het huidige tenue van Team Wit zie je bovenaan en het mag duidelijk zijn dat ze niet vies zijn van enige creativiteit met een sterke voorkeur voor de kleurige jaren ’90. Het team rijdt in fixed gear criteriums in binnen- en buitenland en heeft bijvoorbeeld ook aan de Red Hook Crits deelgenomen.

Onderaan zie je hoe een ontwerp eruit kan komen te zien. Het enige vereiste is dat je Instagram hebt. Je download een van de templates en laadt die vervolgens in Instagram Stories. Je gaat vervolgens los op het ontwerp, tagt Team Wit en publiceert het. Als jouw ontwerp door het team wordt gekozen krijg je een jersey in je eigen ontwerp en gaat het team dus ook het hele jaar in jouw ontwerp racen. En ze komen nogal eens ergens, dus het gaat veel gezien worden. Via de link in de bio van hun Instagram account kan je de instructies en templates vinden om mee te doen. Je hebt nog tot middernacht 13 januari om hier al je creativiteit op los te laten!

Zie @team.wit voor alle info

https://www.instagram.com/p/BO4KSkNAAQS/?taken-by=team.wit