Steeds vaker is er aandacht voor het dames wielrennen (of de fietsende vrouw). Veel merken hebben speciale dames racefietsen en ook worden er allerlei ritten speciaal voor de dames georganiseerd. Voor die groep dames is er binnenkort weer iets nieuws: Pedala.

Van de uitgever Newskool van Fiets, Procycling en FietsActief. Een nieuw tijdschrift dat in 2015 4 keer uitgeven gaat worden. Daarnaast zal er ook een online gedeelte worden gelanceerd. Het woord Pedala klinkt nog even onwennig in de oren, maar in het Romeens betekent het woord pedaal (maar dat had je waarschijnlijk al goed geraden).

Helaas kon Pedala ons nog geen proefdruk sturen dus nog even wachten tot 7 april, wanneer editie nummer 1 in de winkels ligt. Het blad zal ingaan op voeding, sportieve mode, gezondheid, reizen maar vooral over fietsen en dit alles gericht op dames.

De coördinator van het blad zal Nynke de Jong zijn, die we weer kennen van o.a haar boek Vrouw en Fiets. Hoofdredacteur is Rodrick de Munnik. We zijn erg benieuwd!

Pedala