Ga op een willekeurige middag fietsen en je kan er bijna vanuit gaan dat je een renner op een Cube tegenkomt. Misschien wel het meest verkochte racefietsmerk in Nederland. Niet heel raar, de Cube fietsen hebben simpelweg een heel goede prijs/kwaliteit verhouding. Reden genoeg om even te gaan kijken bij hun stand op Eurobike  dus!

Vooral beginnende fietsen kiezen vaak voor een Cube. Die willen het eerst eens proberen en willen niet meteen een paar duizend euro uitgeven voor een fiets. De Peloton die je vaak ziet, is er bijvoorbeeld al voor EUR 649! Maar Cube is er niet alleen maar voor de beginners of wanneer je zeer beperkt budget hebt, ze kunnen haast elk type renner bedienen met hun collectie.

Onderstaande Agree GTC Pro is de voordeligste carbon racefiets die ze in de collectie hebben. Voor EUR 1.299 heb je een volledige Shimano 105 groep en Fulcrum Racing 77 (vergelijkbaar met de Racing 7) wielen. Veel kleuren, maar wel in balans. Nieuw dingetje bij Cube is het duo-tone stuurlint, wat wij ook wel kunnen waarderen, zeker omdat je het nog maar weinig ziet ‘in het wild’. We weten van de Agree GTC SLT dat het erg fijne fietsen zijn!

Cube.Agree.GTC.ProCube.Agree.GTC.Pro.2

De Agree GTC SL is geheel zwart met rood/oranje accenten. De die fiets is afgemonteerd met Ultegra en Fulcrum Racing 55 wielen.

Cube.Agree.GTC.SL

De Agree GTC Race is donkergrijs met groene accenten. Net als de SL ook met Ultegra, maar met Mavic Aksium S wielset.

Cube.Litening.Super.HPC.Race

Cube.Litening.Super.HPC.Pro

De vrouwenlijn van Cube – de WLS Road serie –  heeft een geheel eigen stijl. Natuurlijk eigen kleuren en bijvoorbeeld een eigen logo. Nét iets anders dan bij de mannen. Hieronder de fraaie Axial WLS GTC SL. De typeaanduiding is dan weer wat minder fraai. De kleur is in het echt nóg mooier dan op de foto. Deze is er voor EUR 1.999, volledig uitgerust met Ultegra en Fulcrum Racing 55 wielen.

Cube.AXIAL.WLS.GTC.SL

Hoewel lasnaden wel iets verfijnder hadden gemogen komen de kleuren er wel heel goed uit. Niet typisch een vrouwenfiets, wel mooi.

Cube.Axial.WLS.Pro

Op een vrouwenfiets hoort een vrouwenzadel. Die heeft Cube ook al zelf.

Cube.Axial.WLS.Pro.zadel

Met de Litening C68 SLT laat Cube goed zien dat ze veel meer in huis hebben dan instapper Peloton. Hiermee sla je beslist geen flater in het peloton. 6,4 kg, Dura Ace Di2, Mavic Cosmic C40 wielen. Wel iets minder voordelig dan de Peloton met EUR 7.299, maar dan heb ook je ook wat natuurlijk. Profpeloton waardig!

Cube.Litening.C68.LTCube.Litening.C68.LT.detail

Onderstaande Aerium Super HPC SLT zeroblack is nét iets duurder dan bovenstaande Litening met EUR 7.499 en is een echte eyecatcher op de Cube stand. Net als de Litening met louter high-end onderdelen uitgerust, zoals Reynolds Aero Carbon 72/90 wielen, Dura Ace Di2 en het FSA Metron crankstel. Ze hebben overigens ook al een tijdritfiets voor EUR 1.699

Cube.Aerium.Super.HPC.SLT

Nieuw in de collectie zijn de racefietsschoenen. Gemaakt met Cube’s eigen Natural Fit leest van microfiber en mesh dat voor een optimale pasvorm moet zorgen, en een kunstof zool. De Road Pro schoen is er in drie verschillende kleurstellingen. Prijzen zijn officieel nog niet bekend, maar gaan waarschijnlijk rond de 100 a 120 kosten. Ook het Road Cmpt model is nieuw (geen foto) welke nog niets goedkoper zal zijn.  Dit model heeft enkel drie straps met klitteband en is meer bedoeld voor kortere ritte of fitness.

Cube.schoen1Cube.schoen2Cube.schoen3

Cube heeft echt voor elke leeftijd wel een fiets en wij vonden onderstaande Cubie toch wel erg cool. Mooie fiets om je allereerste meters op te maken!

Cubie

Meer informatie over Cube en hun fietsen op http://www.cubikes.nl/

Gerelateerd