De meeste van ons gaan aan het werk vandaag, of genieten van een welverdiende vakantie. Maar ik geloof niet dat er veel Racefietsbloglezers zijn die vandaag even de Alpen over fietsen.

En toch is dat precies wat Mike Cotty gaat doen. Hij krijgt wat hulp van sponsor Mavic, maar verder staat hij vandaag alleen aan de start voor zijn 666 kilometer lange tocht van Evian les Bains naar Nice. Hij komt onderweg een leuk rijtje obstakels tegen zoals o.a.: de Colombière, de Madeleine, de Croix de Fer, de Télegraphe en de Galibier, de Col d’Iozard, de Bonette en de Col de la Madone. In totaal gaat Mike meer dan 16.000 meters klimmen in zo’n 36 uur, dat is natuurlijk een onmenselijke uitdaging, maar ja, pain is for cyclists zeggen we hier bij Racefietsblog.

Je kunt Mike volgen op verschillende manieren. Via de facebook pagina van Mavic:  of via een van de onderstaande twitter kanalen:
@Cottydale – Mike Cotty
@Mavic – Official service & support
@PhotoMargot – Christophe Margot: Videographer
@MalinPhoto – Deborah Malin: Rider support and photographer
Hashtag: #RideLesAlpes

Wij wensen Mike heel veel succes bij het volgen van zijn droom en hopen dat hij woensdag gezond een duik in de de Middellandse zee mag nemen.

route-les-alpes

Gerelateerd

  • Papageno

    666km in 36 uur is een gemiddelde van 18,5 km/uur, als er niet geslapen wordt.. Pittig is denk ik een eufemisme in deze..