Er lijkt een traditie ontstaan te zijn: voor het vijfde jaar op rij kunnen we weer mooi artwork laten zien van 100copies. Dit keer met 6825 fietsen!

De print heet “Just Skidding” en een beetje fietsfan weet dan waar het over gaat. Fixies! Skidden is het slippend remmen met een fixie, omdat dit eigenlijk de enige manier is om af te remmen of geheel tot stilstand te komen. Op de print zie je hoe twee renners op hun stuur leunen. Hiermee halen ze wat druk van het achterwiel zodat het makkelijker te blokkeren is. De maker Thomas Yang is zelf geen fixie-rijder, maar hij vind het een goed moment om op zijn aandacht te besteden aan de groeiende groep liefhebbers van deze discipline.

En er zit nogal wat werk in het stuk. Op het eerste gezicht zie je twee renners op een fiets, maar als je dichterbij komt zie je dat de hele print is samengesteld uit kleine fietsjes. Wel 6825! En Yang heeft ze zelf allemaal aangebracht. Hoe langer je naar de details lijkt hoe meer details je op gaan vallen, zoals de verschillende soorten wielen die hij gebruikt op de fietsen. Tegelijkertijd zie je ook meer details (de baard bijvoorbeeld) in ‘het grote plaatje’ naarmate je wat verder weg gaat staan.

Mooi gedaan weer van 100copies en zoals het de naam betaamd ook weer in een beperkte oplagen van 100 stuks. De prints zijn 840 mm x 540 mm via Offset Lithographic Printing met spot Pantone Black. Gedrukt op recycled 220gsm MapleWhite papier. Een print kost omgerekend van USD zonder verzendkosten en dergelijke ongeveer € 75,-.

Via 100copies