Geen accessoire is zo klassiek als de wielerpet. En gelukkig worden ze ook nog steeds veel gebruikt én gemaakt. Onder andere in Frankrijk, door Vera.

Een petje is een petje zou je misschien denken, maar als je vaste gebruiker bent weet je dat dit niet helemaal waar is. Het verschil kan hem zitten in draagcomfort, grootte, de kwaliteit van de klep en het materiaal. En het oog wil ook wat natuurlijk en dat is precies waar Vera goed in is. Of eigenlijk Céline Oberlé. Van oorsprong een webdesigner, en ze heeft ook duidelijk gevoel voor design als we de petjes van haar bekijken. Sinds ze het fietsen heeft ontdekt is ze gefascineerd geraakt door alles wat daarbij hoort: de vrijheid op de fiets, de wielerclubs, gedragsregels in een groep, het jargon, de kledingkeuzes. Zelf draagt ze altijd een petje onder haar helm. Haar humor bepaalt welke ze draagt.

Hieronder zie je een selectie van wat ze heeft gemaakt. Die kan je bestellen in haar shop, maar het leuke is dat ze nog een stap verder gaat. Je kan namelijk ook bij haar petjes laten maken. Dat kan door zelf een ontwerp aan te leveren, maar je kan ook aanspraak maken op haar creativiteit. Interessant daarbij is dat je niet persé rekening hoeft te houden met een minimale hoeveelheid. Je kan zelfs 1 petje laten ontwerpen en maken, maar uiteraard in grotere hoeveelheden. Leuk als je een keer voor een klein groepje wat wil laten maken. Nóg een leuk detail is dat ze ook petje in kleinere maten maakt voor kinderen en baby’s. Leuk als kado of voor je eigen kroost.

Vera Cycling

Gerelateerd

Tags: