De meeste wielerliefhebbers keken er al weer maanden naar uit. Het echte begin van het wielerseizoen 2014. Zoals gebruikelijk begint het seizoen in Australië, waar het op dit moment erg warm is. De Tour Down Under (TDUmet als hoofdsponsor Santos.

Officieel begint de TDU morgen op 21 januari en eindigt op 26 januari. Maar vlak ervoor wordt altijd de “peoples choice classic” gefietst. Een korte wedstrijd van 50 km als een soort warm makertje voor de TDU. Deze Classic is de 19e gereden en daarbij is de eerste overwinning van Team Giant – Shimano binnengehaald  door sprinter Marcel Kittel. In de sprint was hij net sneller dan Andre Greipel en Caleb Ewan.

Voor die wedstrijd werd er ook door de dames gefietst voor de Santos Women’s Cup. Hier kwam Loes Gunnewijk solo over de streep, dus zij begint ook lekker dit seizoen.

Maar morgen gaat het dus officieel beginnen voor de mannen. De routes zijn:

1e etappe: Nuriootpa naar Angaston (135 km)
2e etappe: Prospect naar Stirling (150 km)
3e etappe: Norwood naar Campbelltown (145 km)
4e etappe: Unley naar Victor Harbor (148,5 km)
5e etappe: McLaren Vale naar Willunga Hill (151,5 km)
6e etappe: Adelaide (18 rondjes van 4,75 km)

Winnaar van 2013, Tom Jelte Slagter, rijdt dit jaar niet meer voor Blanco (Belkin) maar voor Garmin, zal niet meerijden om zijn titel te verdedigen.

Dus: Allemaal weer in de startblokken. Televisie afstoffen want het wordt weer wielrennen kijken de komende maanden… (via tv of via internetstreams)

Via Santos TDU