Gisteravond werden in Den Bosch de winnaars tijdens het Wielergala bekend gemaakt.

De wielrenster van het jaar 2013 is niet een hele verrassing: Marianne Vos. Voor Vos was dit de achtste titel op rij. Tja, ondanks dat de overige kandidaten (Ellen van Dijk, Anna van der Breggen, Laura Smulders en Kirsten Wild ook erg goed rijden). Is Vos toch wel een klasse apart. Ze won afgelopen jaar onder andere het WK op de weg.

Bij de heren (Wielrenner van het Jaar 2013) was het misschien iets spannender, maar Bauke Mollema is toch een terechte winnaar. Veel zagen we hem afgelopen jaar vooraan meefietsen. Hopelijk kan hij die lijn doorzetten en komend seizoen net een plaats of 5 opschuiven naar voren bij alle wedstrijden. De concurrentie voor hem waren Pieter Weening, Matthijs Büchli, Lars van der Haar en Joost Wichman. Waarbij wij denken dat Lars van der Haar in de toekomst de titel Wielrenner van het Jaar echt nog wel een keer gaat winnen.

Waar de titel Wielertalent van het Jaar 2013 naar toe ging, was nog het minst spannendst: Mathieu van der Poel. En dat lag echt niet aan de concurrentie (Dylan van Baarle, Wilco Kelderman, Mike Teunissen en Elis Ligtlee), maar die jongen fiets zoooo ontzettend hard.

Wat ons betreft terechte winnaars, al had wat ons betreft bij de heren Niki Terpstra ook wel in de lijst van 2013 mogen voorkomen.