Zo heroïsch als sommige overwinningen in het professionele wielrennen kunnen zijn, zo onzichtbaar zijn de renners in de staart van het peloton.

De knechten zijn de renners die alles in het werk stellen om hun kopman naar de overwinning te helpen. Er wordt wel eens lacherig over gesproken, voor sommigen zijn het de ‘losers’ van het peloton, maar zonder deze renners kan een kopman niet winnen. Vaak zijn het ook renners die ooit tot veel meer voorbestemd waren, maar op een gegeven moment zich toch hun carrière op zijn gaan offeren voor hun ploegmaats. De Litouwse filmmaker Arunas Matelis volgde de waterdragers en ook de hulpverleners 7 jaar lang tijdens de Giro d’Italia. Hij zag het resultaat van valpartijen van dichtbij en volgde het herstel van de renners door de ogen van een medisch team.

We kunnen alleen de trailer laten zien. De docu was vorig jaar te zien tijdens de IDFA maar draait vandaag, morgen en donderdag op onderstaande locaties in België. Hopelijk is hij ook weer snel te zien in Nederland.

Dinsdag 17 april:
ANTWERPEN – Cinema Cartoon’s – 19h45
GENT – Cinema Sphinx – 20h
LEUVEN – Cinema Zed –  20h
BRUGGE – Lumière Cinema – 20h
KORTRIJK – Buda – 20h15
BRUSSEL – Cinema Aventure – 19h30

Woensdag 18 april:
KOERSEL – The Roxy Theatre – 20h

Donderdag 19 april:
HEIST OP DEN BERG – CC Zwaneberg – 15h & 20h