Als ik kijk naar de wielerwedstrijden kom ik elke keer weer tot de conclusie dat de profs het goed voor elkaar hebben als het op materiaal aan komt. Los van het feit dat alles mooi bij elkaar past, is het over het algemeen ook het beste uit het assortiment. Of het nu gaat om de wielen, het schakelen of het frame, alles moet van de hoogste kwaliteit zijn.

Het beste is vaak dan ook het duurste en dat maakt dat het voor veel recreatieve renners bij kijken blijft. Voor de profs staat er elk jaar een (of meerdere) nieuwe fiets(en) klaar en de oude trouwe fietsen worden aan de kant gezet. De fietsen die bij Canyon terugkomen van de World-Tour ploegen worden te koop aangeboden op hun website. En dan niet voor de hoofdprijs, maar voor een stuk minder. Het is uiteraard wel een tweedehands fiets met gebruikssporen, maar alle fietsen worden geheel nagekeken door Canyon. Zodoende koop je een volledig werkende fiets met volledige garantie.

Op de site kan je kiezen tussen de fietsen van Katusha of Movistar. Daarmee maak je ook direct de keuze tussen een fiets die is afgemonteerd met SRAM eTap of Campagnolo Super Record EPS. Want, zoals gezegd, enkel het beste vind je terug op de fietsen uit de World-Tour. Bij enkele fietsen afkomstig van team Movistar zit zelfs de vermogensmeter er nog op. Bij de Canyon’s uit de stal van Katusha zijn deze gedemonteerd en vervangen voor een reguliere SRAM crank.

De fietsen zijn te bestellen via de webshop van Canyon. Omdat het om tweedehands fietsen gaat hebben ze veel en vooral duidelijke foto’s van de eventuele gebruikssporen die het verhaal van de fiets vertellen. Overigens zitten de naamstickers van de renners nog op de bovenbuis. Goed voor het moraal lijkt me. De voorraad is uiteraard beperkt.

Via Canyon

 

Gerelateerd

Tags: