Het is bijna zover; de WorldTour 2017 trapt af met de Tour Down Under die van 14 – 22 januari wordt gehouden in Australië. Er is een dames-versie met vier etappes en er is een heren-versie met zes etappes en de People’s Choice Classic de dag voor de eerste etappe.

Alle 18 WorldTour teams zijn vertegenwoordigd aangevuld met het Australische Team Unisa die een wildcard heeft gekregen. De winnaar van de 2016 editie doet dit jaar weer mee om zijn titel te verdedigen. Of Simon Gerrans dat voor elkaar krijgt, weten we 22 januari pas zeker. Het was vorig jaar een Australisch onderonsje. Alle ritten werden gewonnen door renners uit het land. Caleb Ewan (2), Jay McCarthy (1), Simon Gerrans (2) en Richi Porte (1) waren de gelukkigen en ze doen allemaal weer mee.

Naast de wereldkampioen Sagan zijn er teveel grote namen die hier aan de start zullen staan om ze even te noemen. De Nederlanders en Belgen willen we wel even noemen. De Nederlanders die nu bekend zijn: Wilco Keldermann (Team Sunweb), Lennard Hofstede (Team Sunweb), Danny van Poppel (Team Sky), Tom-Jelte Slagter (Cannondale), Maurits Lammertink (Katusha), Robert Gesink (Lotto-Jumbo), Koen Bouwman (Lotto-Jumbo), Bert-Jan Lindeman (Lotto-Jumbo) en Koen de Kort (Trek-Segafredo). De Belgische renners die nu bekend zijn: Thomas de Gendt (Lotto Soudal), Sander Armee (Lotto Soudal), Sean de Bie (Lotto Soudal), Tom van Asbroeck (Cannondale), Jan Bakelants (AG2R), Laurens de Vreese (Astana), Baptiste Planckaert (Katusha), Dries Devenyns (Quick-Step) en Edward Theuns (Trek-Segafredo)

Bij de dames zijn er ook een aantal Nederlanders die meedoen. Annemiek van Vleuten (Orica), Jannek Ensing (Ale Cippolini), Kirsten Wild (Cylance) en Kylie Waterreus (Maaslandster Veris CCN). Team Boels-Dolman zal niet aanwezig zijn in Australië. Qua Belgische rensters is er maar eentje: Anne-Sophie Duyck (Drops Cycling).

Chapeau! Het WorldTour seizoen gaat beginnen en dat betekent weer veel tv kijken!

Meer info over de Tour Down Under vind je hier.