Clug Smart Clip | Racefietsblog.nl

Op zolder, in de gang, in de schuur of de garage. Onze trouwe tweewielers worden soms op de meest afgelegen plekken in huis achtergelaten. Vaak omdat er gewoon niet genoeg ruimte voor een fiets is, laat staan om een specifieke constructie in huis te halen waar je je fiets netjes rechtop zou kunnen stallen (zoals het natuurlijk hoort). Maar wat als je ‘m nu eens met een simpele klik veilig en stevig vast zou kunnen zetten op vrijwel elke plek?

Precies, daar werden wij ook wel enthousiast van! Dus toen wij op Kickstarter de Clug voorbij zagen komen, ging er een wereld aan woonkamerstallingsmogelijkheden voor ons open. Zo simpel als het systeem klinkt (als je het zo mag noemen), is het ook. Je klikt je voorband (of achterband natuurlijk) in de Clug en je fiets staat stevig en recht. Op dit moment wordt er een racefiets- en een moutainbikevariant gemaakt, vrijwel alle gangbare breedte-maten zouden moeten gaan passen. Je muren blijven schoon, de fietst staat recht en uit de weg, wat wil je nog meer? De makers claimen allerlei vormen en materialen getest te hebben totdat ze hierop uitkwamen. Door gebruikt te maken van 3D print techniek in plaats van dure mallen kun je de benodigde bestanden aanschaffen waarmee je zelf Clugs kunt printen. Uiteraard kun je ook gewoon kant en klare Clugs bestellen. Deze zomer gaan de mannen in Vancouver hard aan de slag en in september zouden de eerste Clugs verzonden moeten worden. Voor de prijs willen wij er wel een paar uitproberen, een setje van vier Clugs (want je kent regel #12 van de Velominati toch nog wel?) gaat $25,- kosten.

http://www.getclug.com/

Hebben jullie je fiets ook in de huiskamer staan?

Clug Smart Clip  |  Racefietsblog.nlClug Smart Clip  |  Racefietsblog.nlClug Smart Clip  |  Racefietsblog.nlClug Smart Clip  |  Racefietsblog.nl