Zipp is een carbonvelgenproducent van het eerste uur en nog altijd spreken de wielen, uiteraard inclusief het logo, bij velen tot de verbeelding. Maar de prijs was vaak een hoge drempel. Met de introductie van de nieuwe 302’s wil Zipp daar (een beetje) verandering in brengen.

Toch sympathiek van de jongens bij Zipp dat ze hun wielen iets bereikbaarder willen maken voor een grotere groep fietsers. Maar alles is relatief, want zowel de velg- als schijfrem uitvoering kost € 1.530,- per wielset. Eerlijk is eerlijk, dat bedrag betaal je ook voor slechts een voorwiel van een aantal van hun andere wielsets. Dus betaalbaarder zijn ze. Maar wat krijg je voor je geld? Gladde velgen en eenvoudigere naven. Gladde velgen, omdat Zipp op vrijwel al hun velgen kleine putjes heeft ter bevordering van de aerodynamica. De velgen zijn sterk genoeg om de vroege veeleisende voorjaarsklassiekers mee te rijden, maar Zipp hanteert wel een maximaal rijder gewicht van 115 kg.

De Zipp 302 Carbon Clinchers voor velgremmen wegen samen 1.645 gram, zijn 45 mm hoog, 25,6 mm breed, 20 spaken voor, 24 achter. Ze worden geleverd met ventielverlengers, velglint, snelspanners maar zonder remblokken.

De Zipp 302 Carbon Clincher Disc wielen wegen samen 1.694 gram, zijn 45 mm hoog, 25,6 mm breed, 20 spaken voor, 24 achter. De wielset wordt geleverd met ventielverlengers en velglint.

Ook nieuw: disc uitvoering 454 NSW
Het vlaggenschip van Zipp, de Zipp 454 NSW. Hierin zijn al hun laatste technieken verwerkt met betrekking tot carbonwielen en die zijn dan ook ‘iets’ duurder dan de 302’s. Een setje is van jou voor € 4.000,-. Nieuw is dus dat ze nu ook geschikt zijn voor schijfremmen. Een bijkomend voordeel van het verdwijnen van de remrand is dat het Hexfin patroon, dat zijn de putjes die je ziet, helemaal door kunnen lopen tot de rand van de velg.

 

Zipp

Gerelateerd

Tags: