We lieten hem al even zien bij het overzicht van de nieuwe 2017 collectie van Specialized, maar hierbij nog wat meer details van de Sequoia. Een fiets die zich minder makkelijk in een hokje laat duwen dan je op het eerste gezicht zou denken.

Nieuw voor de 2017 collectie, maar hij heeft al veel eerder het licht gezien. Ergens in de jaren ’80 al namelijk. En toen eigenlijk met een vergelijkbaar doel. Die fiets was voor de extra bagagerekken en spatborden en dat soort dingen. Ook met een racestuur, meer om mee te touren. De nieuwe Sequoia moet op meerdere terreinen zijn mannetje kunnen staan. Gemaakt om de van de gebaande paden af te dwalen, maar net zo goed in staat om comfortabel en lang op het asfalt te blijven rijden.

De fiets komt in drie stalen uitvoeringen waarvan de goedkoopste een stalen voorvork heeft en duurdere twee een van carbon. Ze zijn uitgerust met Specialized’s eigen 42mm Sawtooth banden. En dan nog is er ruimte over. De fiets zou maximaal 50mm aan banden kwijt moeten kunnen. De Sawtooth banden zijn in het midden verstevigd voor duurzaamheid en lekbestendigheid en de zijwanden moeten genoeg bescherming bieden tegen scherpe stenen. De fiets is uitgerust met flat-mount schijfremmen, 140 of 160mm en komt standaard met steekassen.

Als je op avontuur gaat, wil je dat liever niet met lege handen doen. De Sequoia is rondom voorzien van nokjes voor rekken en spatborden. Er kan een derde bidonhouder onderop de schuine buis gemonteerd worden en beide voorvorkpoten hebben montagepunten zoals bij een bidonhouder. De fiets is – natuurlijk – ook geschikt om te gebruiken i.c.m. Specialized’s eigen Burra Burra fietsreistassenlijn (zie laatste foto). Daarmee kan je zonder het installeren van extra rekken toch op een aantal plaatsen tassen aan je fiets monteren.

Sequoia Expert (zoals op de foto’s)
Frame: Sequoia PRO
Vork: Sequoia fork (carbon)
Aandrijvinglijn: SRAM Force1
Remmen: SRAM Force1
Banden: Sawtooth 2BR 700×42
EUR 3.499

Sequoia Elite
Frame: Sequoia ECO
Vork: Sequoia Fork (carbon)
Aandrijvinglijn: Shimano 105
Remmen: Shimano BR-RS505
Banden: Sawtooth 2BR 700×42 (bruine wang)
EUR 1.899

Sequoia
Frame: Sequoia ECO
Vork: Sequoia CrMo
Aandrijvinglijn: Shimano Alivio 2×9
Remmen: Tektro Spyre
Banden: Sawtooth 2BR 700×42
EUR 1.199

Sequoia Pro Module (frameset)
Incl stuur, stuurpen, zadelpen, zadel, voorvork
EUR 999

Specialized-Sequoia-02 Specialized-Sequoia-04 Specialized-Sequoia-03 Specialized-Sequoia-05 Specialized-Sequoia-06 Specialized-Sequoia-07Specialized-Sequoia-08 Specialized-Sequoia-09 Specialized-Sequoia-10 Specialized-Sequoia-11 Specialized-Sequoia-12 Specialized-Sequoia-13 Specialized-Sequoia-14 Specialized-Sequoia-15 Specialized-Sequoia-16

Specialized-adventure-burra-burra

Gerelateerd