Het WK wielrennen vindt dit jaar plaats in het Oostenrijkse Innsbruck. Een stad omringt door een flink aantal bergen. Het parcours liegt er dan ook niet om, want de renners krijgen tijdens de wegrit ruim 4500 hoogtemeters voorgeschoteld. Reden voor de mensen van Zwift om de regio daar te gaan verkennen en er een virtueel parcours van te maken.

Vijf routes
Als je de laatste update van Zwift download (dit doet hij automatisch bij het opstarten) zijn er vijf verschillende routes beschikbaar. Deze routes zijn allemaal gebaseerd op de realiteit. Tijdens de verkenning hebben ze met 360 graden camera’s rondgereden om een zo realistisch mogelijk beeld te krijgen voor de virtuele Zwift-wereld. Zo hebben ze de ski-schans van Innsbruck en verschillende monumenten meegenomen in het virtuele parcours.

De eerste route is de UCI Worlds short lap. Hierbij rij je de plaatselijke ronde exact zoals de profs deze ook zullen rijden. De beklimming naar Igls is vergelijkbaar qua lengte en stijging en ook het vlakke gedeelte door de stad is zoals deze tijdens het echte WK gereden zal worden. 23,7 km en 494 hm. De Achterbahn, vrij vertaald voor achtbaan, is een route waarbij je twee keer naar de top gaat. Eerst beklim je de achterkant van de klim naar Igls om vervolgens, na een lus door de stad, de klim van de voorkant te beklimmen. Deze route is dan ook een stuk langer en bevat 988 hm over een afstand van ruim 47 km. De Innsbruckring is een ronde van 8,8 km dwars door de stad. Hierbij overwin je slechts 77 hm maar je kan deze ronde keer op keer blijven rijden. De Lutscher is vergelijkbaar met de UCI Worlds short lap, echter ga je hierbij twee keer de klim omhoog, zonder de lus door de stad zelf. Je rijdt als het ware een ‘Lolli’ en laat dat nou net de vertaling zijn van het Duitse woord Lutscher. Over een afstand van 24,2 km zullen er 827 meters hoogteverschil worden verreden. De vijfde en laatste route is de Lutscher CCW. Hierbij rij je Lutscher route in de omgekeerde richting en vanaf de achterkant is de klim een stukje steiler. Over een afstand van 22,1 km rij je slechts 1 hoogtemeter minder dan bij de reguliere Lutscher; 826 hm dus.

Om een beeld te krijgen van het WK parcours in Zwift hebben ze onderstaand filmpje online geplaatst. Wil je een beter beeld, is de beste optie om Zwift te starten en op je Smart trainer te stappen.

Gerelateerd

Tags: