BBB Cycling is gespecialiseerd in fietsaccessoires, -onderdelen en -kleding. Met een productrange van meer dan 1.500 producten over meer dan 40 productgroepen in 42 landen, is BBB Cycling een belangrijke speler in de fietsgroep van Pon (Pon.Bike). Als jij feeling hebt met fietsaccessoires en een bewezen track record hebt in het vermarkten van consumentenproducten, dan is deze vacature misschien iets voor jou:

Product Manager

14 april 2019

Ben jij iemand met een feeling voor fietsaccessoires? Heb je een bewezen track record in het vermarkten van consumentenproducten en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren.

Wie zijn wij?
BBB Cycling, gevestigd in Leiden, is een jong en dynamisch bedrijf gespecialiseerd in fietsaccessoires, -onderdelen en -kleding. We verkopen onze succesvolle productrange van meer dan 1.500 producten in 45 landen met sterke posities in de Benelux en Duitsland. We beschikken over een volledig eigen ontwikkelingsafdeling met ontwerpers die iedere dag werken aan innoverende en hoogwaardige fietsaccessoires voor de veeleisende liefhebber of de beginnende fietser. We zijn zelf allemaal fietsfanaten en dat helpt natuurlijk ook mee om dag in dag uit te werken aan de beste fietsaccessoires.

Wat ga je doen?
Je bent verantwoordelijk voor een deel van de collectie van BBB Cycling. Je bent de initiator en motivator in de ontwikkeling van onderscheidende producten en bent de
drijvende kracht in de samenwerking met leveranciers, distributeurs, dealers en natuurlijk je collega’s van Product Development, Marketing en Verkoop. Je vertaalt de productstrategie van BBB Cycling in vernieuwende proposities teneinde een zo hoog mogelijk marktaandeel te realiseren. Je coördineert het creatieve proces en gebruikt input
van consumenten, wetenschappers, externe designers en gesponsorde pro atleten. Je bezoekt internationale beurzen en leveranciers.

Je hebt ervaring met het analyseren van customer insights en weet dit deze om te zetten in succesvolle producten met de BBB branding. Jij maakt de analyses voor onze productstrategie.

Gelukkig doe je bij BBB Cycling niet alles alleen. Je maakt deel uit van ons enthousiaste Product Development team. Binnen dit team speel jij een cruciale rol vanuit jouw
vakkundigheid, talent en drive om resultaten te boeken. Jij maakt het team beter, het team maakt jou beter.

Wat vragen wij van jou?
Je beschikt minimaal over:

 • Een opleiding op HBO niveau.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring als Product Manager met consumentenproducten of een soortgelijke functie.
 • Goed en bewezen gevoel voor design en styling.
 • Je werkt accuraat, bent proactief en kunt zelfstandig werken.
 • Je kunt goed communiceren en hebt een positieve uitstraling.
 • Interesse in het product fiets.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Ervaring in het werken met data analyse.

Wat bieden wij?
Een zelfstandige en creatieve voltijd functie in een hecht team. BBB Cycling kenmerkt zich door een informele cultuur, binnen een jonge en dynamische internationale omgeving. Bij BBB Cycling staat de klant op nummer één, waarbij een servicegerichte, gedreven en klantgerichte persoonlijkheid goed past.
Daarnaast bieden wij:

 • Een marktconform salaris.
 • Uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden.
 • Korting op eigen producten.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Wat zijn de values van Pon?
BBB Cycling is een belangrijke speler binnen Pon.Bike, de fietsgroep van Pon. De merken SantaCruz, Cervélo, Focus en Gazelle maken ook deel uit van Pon.Bike. Pon.Bike is een onderdeel van Pon Holdings, één van de grootste familiebedrijven in Nederland. Een internationaal handels- en servicebedrijf met een breed scala aan activiteiten. De verkoop van topproducten van de beste fabrikanten waaronder Volkswagen, Audi, Caterpillar, MAN en Continental en de levering van aanvullende diensten zoals onderhoud, reparatie, leasing, verhuur en financiering, vormen de basis van ons aanbod. In Europa, maar ook in de VS en Azië.

Binnen Pon zijn mensen het DNA van het bedrijf, waarbij mensen de passie hebben om te presteren, het vertrouwen en de vrijheid krijgen om te werken, de verantwoordelijkheid
voor hun daden nemen en plezier hebben in het werk. Daar ligt de verbinding, dat maakt Pon sterk. Het is de manier waarop we iedere dag met elkaar, onze klanten en leveranciers omgaan.

Interesse?
Kom jij het Product Development Team van BBB Cycling versterken? Reageer dan via deze link. Heb je vragen? Dan kan je bellen met Leon Overgaag,
Director Product Development via +31-715791580.