Het lijkt de laatste tijd of er steeds meer ‘gekken’ op de fiets zitten. En dan heb ik het niet over verkeerspiraten, nee ik bedoel fietsers die extreme prestaties neerzetten. Het woord gekken gebruik ik dan ook met respect. Christoph Strasser heeft zijn naam ook op de kaart gezet met het wereldrecord 24 uur fietsen. Zijn naam stond trouwens al op de kaart, want dat kun je gerust zeggen na zes keer de Race Across America te hebben gewonnen.

Christoph kwam in 24 uur tot een afstand van 1026,215 kilometer. Ja echt! Dat is een gemiddeld van 42,75 km/h. Voor vele van ons zal dat al moeilijk zijn om een half uur vol te houden in je ééntje. Het vorige record stond op 914 kilometer. Hij heeft er dus nog een goede 100 kilometer bovenop gedaan. En mogelijk had de afstand nog groter kunnen zijn, want het weer zat niet echt mee. Lange tijd moest hij door de regen fietsen en hij kreeg nog een lekke band ook. Al is dat op een afstand van 1000 kilometer ook weer niet zo gek. Het wisselen ging wel snel, want uiteindelijk heeft Christoph van de 24 uur maar twee minuten niet op de fiets gezeten.

Ik ben benieuwd hoe lang dit record blijft staan. Het lijkt toch haast niet te verbeteren, maar wie weet?! Op de website van Christoph Strasser kun je zijn verhaal lezen en mogelijk heeft hij al een andere uitdaging in de planning staan.