Afgelopen week heeft Cube haar nieuwe collectie gepresenteerd. Een van de nieuwigheden is het topmodel van de cylcocrossers. De Cube Cross Race C:68X komt er in twee uitvoeringen, de SLT en de TE. Die laatste is de Team Editie die linkt naar het Tormans XC Team waar Cube sponsor van is. Maar door allerlei embargo’s van de onderdelen hebben we daar geen complete foto’s van. Het team heeft overigens ook meegeholpen met de ontwikkeling van dit topmodel.

De SLT daarentegen is afgemonteerd met de Sram Force eTap AXS groep. Die is niet nieuw, maar wat wel nieuw is is het C:68X frame van carbon. Die hadden de cyclocrossers van Cube nog niet. Het C:68 carbon is zeg maar het high end carbon van Cube dat ook wordt gebruikt voor de Cube Litening C:68X SLT aero racefiets.

Het frame is daardoor ook lichter. Het frame zit net onder de 900 gram. Ook heeft dit topmodel een interne kabelgeleiding. De cockpit helpt daar bij. Erg strak en wanneer je moet schouderen tijden de cross maakt dit het net even fijner om de fiets te dragen.

Verder is de fiets afgemonteerd met een set Newmen Advanced SL R.38 wielen van carbon. Ook de zadelpen is van Newmen en ook van carbon. De kleur heet officieel Frostwhite´n´orange. Dat oranje zie je heel subtiel aan het stuur en het zadel terug. Voor de rest is het een hele strakke kleurstelling.

De adviesprijs voor deze Cross Race C:68X SLT is € 4.099,-

Meer info via Cube