Met de huidige temperaturen is het prima strandweer maar door de vele strandbezoekers zal het beachracen nog even op zich laten wachten. Wat niet op zich laat wachten, is de nieuwe Beachracer van Koga. De Pro uitvoering is voor de echte wedstrijdrenner is bedoeld.

Het blauwe frame is herkenbaar maar de Pro uitvoering heeft qua kleur wel een upgrade gehad. Een glanzende blauwe metallic kleur op het aluminium frame, waarvan de lasnaden nu strak zijn afgewerkt. Het shiny voorkomen vind ik persoonlijk echt een groot pluspunt. De voorvork is glanzend zwart en van carbon. In tegenstelling tot het vorige model heeft de Beachracer Pro nu een MTB-stuur. Dit naar aanleiding van de ervaringen van veel wedstrijdrijders, die liever een recht stuur hebben. De 1 x 11 aandrijving gaat met een SRAM GX crankset en de nieuwe Shimano Ultegra RX derailleur. Door het gebruik van een MTB-stuur wordt er gebruik gemaakt van Rapidfire shifters, aangezien Ultegra shifters hiervoor niet geschikt zijn.

Een andere opvallende verandering aan de fiets is de wielset. De 4Shore disc wielen zijn ontwikkeld door 9th Wave en hebben passende blauwe Koga decals en zijn voorzien van steekassen. Een set full carbon wielen waarop 60 mm brede Schwalbe G-one banden zijn gemonteerd.

Naast de Pro uitvoering is er voor komende strandseizoen ook een nieuwe uitvoering van de reguliere Beachracer. Deze is, net als de voorgaande modellen, voorzien van een SRAM Rival groep en mechanische schijfremmen. De verandering bij dit model is de kleurstelling van het frame. Een glanzend wit frame met blauwe decals.

Meer info via Koga

Tags: