Tijdens het klimmen of bij slecht weer is het dragen van een bril niet altijd ideaal. Er zijn verschillende opties om je bril mee te nemen, zonder dat deze op je neus zit. Zelf steek ik de bril altijd in de helm, al heb ik gemerkt dat niet elke helm hiervoor geschikt is. In het peloton zie ik ook renners de bril achter op het hoofd zetten of wordt hij snel in het jersey gestopt. Er zijn verschillende opties voor het ‘stallen’ van je bril en vanaf nu heeft Koo er een officiële mount voor.

Billy
In onderstaande video demonstreren Ivan Basso en Alberto Contador hoe de Koo Billy ‘Sunglasses bike mount’ werkt. Een klein en simpel hulpmiddel waarmee je je fietsbril kan vastklikken op je stuurpen. Een houdertje dat bestaat uit twee opstaande pootjes waar de bril kan worden ingeklikt. Dit houdertje wordt met een elastiekje vastgezet, zoals je gewend bent van een computer mount of een bel. Hij is geschikt voor gebruik op een racefiets of een tijdrit fiets. Opmerking daarbij is dat je de Billy wel zo moet monteren dat het geen belemmering is voor de werking van de fiets. Je moet dus rekening houden met bijvoorbeeld het draaien van je stuur, of eventuele kabels die er lopen.

De houder is geschikt voor brillen met een frame, want daarmee klik je de bril vast. Om het gewicht hoef je het niet te laten, want het geheel weegt slechts 4 gram. De prijs is € 19,99. Als je de bril in de houder hebt geklikt kan je kiezen of je de pootjes nog inklapt zodat het nog wat compacter wordt. Op hoge snelheden of slecht wegdek biedt Koo geen garantie dat je bril ook blijft zitten want hij is bedoeld voor lage snelheden, zoals tijdens een klim.

Meer info via Koo

Tags: