Wel voor offroad gebruik dan. Want de schoenen hebben een 2-bolt montage systeem voor bijvoorbeeld SPD plaatjes. Een ideale schoen voor een goeie biketrip, een mooie gravelrit of een rit op de mountainbike aldus Fizik.

Veelzijdig en comfortabel

De nieuwe Terra Atlas heeft veel kenmerken van de populaire X5 schoen. Ze lijken dan ook veel op elkaar en vallen beiden in de Terra lijn van de offroad schoenen. De Terra Atlas schoenen hebben een nylon zool met rubberen profiel. Met een stijfheidsindex van 5, is het wat dat betreft een middenmoter in de collectie van Fizik. Dat zie je ook terug in de prijs van € 159,-. Met de zool kan je volgens Fizik genoeg kracht overbrengen voor alle offroad disciplines, maar is het ook een prettige schoen om stukken mee te lopen tijdens een biketrip.

Het bovenwerk van de schoen heeft één BOA-sluiting, met drie lussen. Het is de BOA L6 sluiting met een quick-release functie. Daarmee bedoelen ze dat hij helemaal los gaat als je de BOA omhoog trekt. Rondom de enkel heeft Fizik de schoen iets meer ruimte meegegeven voor het comfort. Het hele bovenwerk heeft allemaal kleine gaatjes voor de ventilatie.

De Terra Atlas heeft een gewicht van 355 gram. Ze zijn verkrijgbaar in vier verschillende kleuren, waarvan de roze het meest opvallen. Daarnaast zijn ze er ook in het zwart, wit/grijzig en groen zoals je hieronder kan zien. De prijs is zoals gezegd € 159,-.

Meer info via Fizik

De verschillende kleuren