De Ronde van de Orteliusstraat werd afgelopen weekend weer georganiseerd in Amsterdam. Een fietsfestival midden in de Amsterdamse wijk de Baarsjes. En als sponsor van Team Fast waren wij vooral geïnteresseerd in de fixed gear wedstrijden. Die werden gereden onder de vlag van de NL Crit Serie, de Nederlandse fixed gear competitie.

We hebben een mooi fotoverslag hieronder. Er waren drie fixed gear wedstrijden, namelijk de Dames, de Heren B-klasse en de Heren A-Klasse. Het deelnemersveld voor de dames is niet heel erg groot. Zeven dames verschenen aan de start en ook mijn collega Nathalie van Team Fast. Het was haar eerste race weer sinds een tijdje, dus een overwinning lag niet in de lijn der verwachtingen. Dat klopte want uiteindelijk werd het plek 5 voor haar.

Bij de Heren A-klasse stapten de andere renners van Team Fast op hun fixed fietsen; Fred, Luc, Thomas, Edwin en Yvo. Omdat de rondes erg kort zijn is het voor het publiek erg leuk om naar te kijken. Je hoeft niet eens twee minuten te wachten en de renners komen weer voorbij. En met gemiddelden van ruim boven de 40 km/u gaat het ook echt hard op het stratencircuit. Luc (vorig jaar nog winnaar van het evenement) eindigde voor Team Fast op de derde plek!

Een superleuk en gezellig evenement waar naast de fixed gear wedstrijden ook nog allerlei andere wedstrijden worden gereden. Van een dikke banden race, tot aan een Dames Criterium. Eigenlijk is er voor iedere wielerliefhebber wel iets interessants. Ook is er genoeg te eten en te drinken, al is er nog ruimte voor meer bezoekers. Volgend jaar hopelijk weer.

   

Meer info via Ronde van de Orteliusstraat