Liv-Cycling slaat een nieuwe weg in met een opvallende outfit. Liv-Cycling is namelijk de opvolger van het CCC-Liv team, waarvan hoofdsponsor CCC aan het eind van 2020 is gestopt. De mannenploeg is inmiddels uit het peloton verdwenen en hun licentie is overgenomen door Intermarché Wanty Gobert. Bij de vrouwen gaat de ploeg wel met dezelfde licentie door en is Liv nu de hoofdsponsor en naamgever van de ploeg. Qua samenstelling is er wel veel gewijzigd, doordat veel rensters naar de nieuwe damesploeg van Jumbo-Visma zijn overgestapt.

Paars met bloemen

Liv is een specifiek damesmerk, en met de sponsoring van de ploeg willen ze het dames wielrennen zo breed mogelijk supporten. Van beginnend fietsster tot full-time prof, zoals Lotte Kopecky. De Belgische was dit seizoen al te zien in het nieuwe design en wist er zelfs al mee op het podium te komen tijdens de cross. De opvallende kleding wordt gemaakt door het Zwitserse Cuore, maar is natuurlijk wel ontworpen door Liv. De outfit is voornamelijk paars met een grote afbeelding van gekleurde bloemen en planten erop. De bloemen zijn een subtiel eerbetoon aan Bonnie Tu, de oprichter van Liv-Cycling. Normaal ben ik zelf niet zo een fan van paars, maar ik vind dat Liv met deze outfit wel echt iets gaafs heeft gedaan. Vaak zie je toch standaard designs en motieven, maar niet een outfit waar een afbeelding op staat.

Liv Langma en Brava

Het zal geen verrassing zijn dat de dames van de ploeg op Liv fietsen rijden. In de cross was de Liv Brava Advanced Pro al te zien. Het zwarte frame met witte letters ziet er strak uit, maar valt niet zo veel op als de outfit. Er zijn nog geen officiële foto’s van de wegfietsen van Liv, maar op de Instagram pagina van Lotte Kopecky is de Liv Langma al wel te zien.

En dan zien we dat er voor de wegfietsen wel een gaaf design is gekozen. De fiets is afgemonteerd met Cadex wielen en een SRAM eTap AXS groepset. Net als de fietsen, gaan de dames rijden met schoenen en de helm van Liv. Daarbij zullen ze qua helm waarschijnlijk kunnen kiezen uit de aerodynamische Pursuit of de meer allround Rev. Een bont geheel dat goed op zal vallen in het peloton komend seizoen.