Met ‘Home of Cycling’ wil Eurosport zichzelf neerzetten als dé plek waar je naar wielrennen kan kijken. In samenwerking met Strava gaan ze een stap verder dan alleen uitzenden van wedstrijden.

Ze hebben namelijk drie challenges, uitdagingen die je via Strava aan kan gaan. Daar hoef je niet de allersnelste voor te zijn, ze willen wielrenners van alle niveau aanspreken. Naast dat je met het volbrengen van een challenge een leuke badge krijgt in je Strava-profiel, zijn er ook echte prijzen te winnen, en die zijn niet mis!

In juni is er de “10th Rider Challenge” waarbij je minimaal 100km in één rit moet rijden om hem te halen. Haalbaar toch? Daar hoef je geen prof voor te zijn. Hoofdprijs is een trainingsweekend met de profs van Trek-Segafredo, of een 1.000 euro voucher van Trek en 10 kledingpakketten. Niet verkeerd!

Juli staat in het teken van klimmen met de “Peaks Challenge”,  natuurlijk geïnspireerd door de Tour. Je moet in 4 weken 5.500 meter klimmen. Ook haalbaar denken wij al zal fietsen in de polders het wat lastig maken het te halen ;). Je kan er een plek in Ötztaler Radmarathon in augustus mee winnen, waar je normaliter ingeloot moet worden. Voor de klimmers dus.

Augustus staat in het teken van je land met de “International Ride Challenge”. Je moet zelf minimaal 30km rijden maar het zijn de totale resultaten per land die tellen. Fietsen voor volk en vaderland. Deelnemers van het winnende land kunnen een plek als VIP tijdens een etappe in de Vuelta winnen.

We hadden het al eerder via de Racefietsblog Stravaclub aangekondigd, maar de actie is leuk genoeg om het nog wat extra aandacht te geven, te meer omdat de challenges eigenlijk voor iedereen haalbaar zijn. Je moet wel een Strava-account hebben. Aanmelden is gratis. Veel succes!

Alle info op Strava.com/Eurosport