Een app waarmee je kan aangeven wanneer je gaat fietsen en waar andere gebruikers die je wel of niet kent zich kunnen aansluiten om mee te fietsen. Een beetje kort door de bocht, maar dat is in het kort waar Join voor bedoeld is. Vandaag is de nieuwe versie van de Join app te downloaden voor iPhone en Android. De app was er al even voor iPhone maar daar werd vooral mee getest. De nieuwe app is vernieuwd qua functionaliteit.

Achtergrond Join
Misschien krijg je een soort déjà vu gevoel bij het lezen van de bovenstaande alinea. Dat zou kunnen want Join is de opvolger van de app CycleWE. Die heeft het niet gered omdat er binnen een hele korte tijd al 50.000 gebruikers waren waar de app niet op voorbereid was. Uiteindelijk is besloten om de CycleWe app helemaal los te laten en vanaf de basis opnieuw te beginnen met het ontwikkelen van iets nieuws. Want het idee van de app, daar geloven de bedenkers nog steeds in.

Dennis van der Laar kwam samen met zijn vader op het idee. Samen fietsten ze vaak op de racefiets. Dat veranderde toen Dennis als autocoureur overstapte naar het Italiaanse F3 kampioensteam. Omdat hij in Italië kwam te wonen en z’n vader in Nederland zat, hadden ze beiden opeens niemand meer om mee te fietsen. Maar hoe kom je zo één, twee, drie aan iemand waar je mee kan fietsen? Daarmee was het idee van een app, die dat probleem moet oplossen, geboren.

Ruim 1,5 jaar geleden is begonnen met het ontwikkelen van de zojuist gelanceerde versie. En om de geschiedenis van CycleWe achter zich te laten is ook de naam aangepast. Join is dus de nieuwe naam.

Hoe werkt het?
Eerst installeer je de app en maak je een account aan. Daarna kan je in de app een rit aanmaken.

  1. geef op de kaart aan waar je wilt starten. Wij kiezen voor ons kantooradres in Abcoude.
  2. kies welke fiets je gaat gebruiken. Wij kiezen voor racefiets.
  3. kies de snelheid die je gaat fietsen. 26-29 km/h voor onze rustige rit.
  4. je maakt een route aan die je wil gaan fietsen. Wij laten deze nog open en geven alleen 60 km aan.
  5. dan kies je de datum en het tijdstip. Voor ons wordt het vrijdagmiddag 30 juni om 13:30 uur.
  6. dan laat de app je zien wat het weer zal zijn voor de gekozen lokatie, datum en tijdstip.
  7. tot slot geef je aan of de rit eenmalig of herhalend is. Wij kiezen voor eenmalig.
  8. en je hebt een rit aangemaakt.

Dus bij deze, wij gaan komende vrijdagmiddag 30 juni om 13:30 uur een rondje van 60 km fietsen! Fiets je gezellig mee?

Ervaring met Join
De app werkt heel eenvoudig en er zijn ook genoeg mogelijkheden om uit te kiezen. Handig is dat je bij het zoeken van je startpunt ook gewoon een adres kan intypen zoals je gewend bent van bijvoorbeeld Google Maps. Doordat je uit verschillende snelheden en afstanden kan kiezen, zal het niet zo vaak voorkomen dat je een groepje hebt waarbij de verschillen te groot zijn. Je weet van te voren ongeveer waar je aan toe bent. De route plannen gaat ook heel intuitief. Gewoon op je scherm klikken en de route wordt gemaakt naar dat punt zodat je weer een volgend punt kunt aanklikken. Jammer dat het nog niet mogelijk is om een route die je al gemaakt of gereden hebt te importeren in de app. Deze functionaliteit staat wel hoog op het lijstje met verbeterpunten bij Join.

Wil je je aansluiten bij een bestaande rit, dan werkt dat ook heel makkelijk. Je kiest op het kaartje waar je wil gaan fietsen en de app laat de verschillende ritten zien die er in die buurt gepland zijn. Daarna kan je met een druk op de knop laten weten dat je meefietst. Verder kan je de profielen van andere fietsers bekijken zodat je langzamerhand een fijne groep fietsvrienden kan opbouwen. De is ook erg handig wanneer je bijvoorbeeld een weekje, naar laten we zeggen, Spanje gaat. Via de app kan je dan kijken wie er daar een rit heeft aangemaakt zodat je mee kan fietsen. Want vaak fietsen we op vakantie maar alleen omdat er niemand even snel te vinden is die ook een rondje kan en wil fietsen. De app is er daarom in het Nederlands, Frans, Engels en Spaans.

Het succes van de app valt natuurlijk samen met het aantal gebruikers. Je kan je voorstellen dat wanneer jij altijd de enige bent die een rit aanmaakt in jouw omgeving, dat er weinig samen te fietsen valt. De app ziet er veelbelovend uit, maar de toekomst zal uitwijzen of het gaat slagen. Join heeft een team van 8 man die er in ieder geval rustig op los ontwikkelen. Het kantoor zit trouwens bij SEG International in.

Wij hebben een account aangemaakt en zullen er regelmatig ritten op zetten zodat we eens samen kunnen fietsen en over fietsen kunnen praten of over iets anders wat je maar wil 🙂 Voel je vrij om eens mee te fietsen.

Fiets jij gezellig mee?
Wanneer: vrijdag 30 juni
Tijd: 13:30 uur
Afstand: 60 km
Gemiddelde snelheid: 26-29 km/u
Verzamelen: Abcoude, Hollandse Kade 21
Je kan je aanmelden voor de iOS versie of de Android versie. Onze rit van vrijdag heet: VrijdagMiddagRondje

 

BewarenBewaren

Tags: