Het Stealth zadel kennen wel al een tijdje en deze is gemaakt voor renners die lekker diep willen zitten. Het zadel is voor een agressieve en aerodynamische houding op je fiets, volgens Pro. Dat heb ik zelf ook ervaren toen ik het Pro Stealth zadel heb getest in 2018. Nu komt er een nieuwe versie van het Stealth zadel op de markt.

Nieuwe look en een gekromde zijkant

Het eerste dat mij opvalt, is dat het zadel een andere look heeft gekregen. Maar het verschil zit vooral in de gekromde, of ‘Curved’, zijkant van het zadel. Het zadel is nog goed herkenbaar als het Stealth model, vooral door de brede uitsparing in het midden. De zijkant van het zadel loopt wat ronder naar beneden. Hierdoor ontstaat er ruimte voor renners die wat meer bewegen tijdens het fietsen. Iets minder opvallende verschillen zijn de meer oplopende achterkant en smallere neus ten opzichte van het ‘gewone’ Stealth zadel. De combinatie van deze drie eigenschappen moet er volgens Pro voor zorgen dat ook een renner die wat meer beweegt nog steeds stevig in het zadel zit.

Team of Performance zadel

Het zadel komt in een Team- en Performance-uitvoering. Het verschil zit daarbij in het materiaal dat er is gebruikt en dat heeft natuurlijk invloed op het gewicht. Het Team zadel weegt 162 gram tegenover de 204 gram van het Performance zadel. Dit komt doordat er bij het Team zadel gebruik is gemaakt van carbon rails. Bij het Performance zadel zijn deze van RVS en dat weegt toch net even wat meer. Naast de keuze van het type rails heb je ook keuze uit twee breedtes en dat is 142 mm of 152 mm. De prijs van het zadel is € 199,99 voor de Team uitvoering en het Performance model kost € 139,99.

De nieuwe look die van het Curved model is ook te zien bij de reguliere Stealth zadels. Deze zijn nu ook helemaal zwart zoals we eerder al zagen bij het Pro Stealth Superlight zadel. Naast de kleur is ook de vorm van het zadel wat veranderd en vooral aan de achterkant is dit wat hoekiger. De sleuf in het midden is gebleven maar ook hier zie je dat hij wat minder ronde vormen heeft. Het zadel oogt hierdoor een stuk strakker en daardoor vind ik ‘m er nog beter uitzien.

Alle details over de Pro Stealth zadels kun je vinden op de site van Pro-Bikegear.

Tags: