In februari van dit jaar lanceerde het Baum Cycles Endurance team een sollicitatie procedure om nieuwe coureurs te werven voor seizoen 2017. In april is hier de selectieprocedure gaan lopen en inmiddels hebben verschillende coureurs aan de start gestaan tijdens de wedstrijden. Alle coureurs zijn inmiddels beoordeeld en de uiteindelijke selectie is afgelopen week bekend gemaakt.

Voor seizoen 2017 wordt het Baum Cycles Endurance team uitgebreid met vier renners. Een aantal weken geleden werd Brian Bulgac al gepresenteerd als nieuwe aanwinst voor komend seizoen. Bulgac, Ex-prof van o.a. Giant – Shimano en Lotto-Jumbo, zal komend weekend al zijn opwachting maken op het circuit van Le Mans. Daar zal het Baum Team de strijd aangaan met de Europese top uit het 24uurs-circuit.

Naast Bulgac, zal ook Dries Hollanders volgend seizoen te zien zijn in de kleuren van Team Baum. Hollanders zal in januari de overstap maken van het Metec Continental cycling team. Overigens doet Hollanders zijn naam geen eer aan, hij komt nl. uit België.

Ook woonachtig in België, is de derde aanwinst van de ploeg nl. Jasper Verduyn. Verduyn, voortkomend uit eerdergenoemde selectie procedure, is een elite-renner rijdend voor Koninklijke Brugse Velosport. Tijdens de 24-uur van Zandvoort heeft hij bewezen over een grote motor te beschikken. Evenals Bulgac, zal Verduyn komend weekend aan de start verschijnen op Le Mans.
Last but not least is Martijn Knol. Knol, net als Verduyn voortkomend uit de selectie procedure, heeft op de beruchte/beroemde Nordschleife laten zien dat hij een 24-uur aankan. Als Elite renner bij WV de Kannibaal heeft hij afgelopen seizoen al een aantal podiumplaatsen behaald.

Komende zaterdag om 15:00 uur wordt het startsein gegeven voor de 24 uur van Le Mans. Via de Facebook-pagina van het Baum Cycles Endurance team zal dit te volgen zijn. Hierop zal vlak voor de race ook een link worden gepubliceerd met de live-timing van de race.

Tags: