Als je wilt opvallen tijdens je rit op de racefiets, bekijk dan zeker even de Licensing collectie van het Italiaanse merk Pella. Een collectie waarmee ze het verleden nieuw leven inblazen. Pella is samenwerkingen aangegaan met verschillende merken en mogen de officiele logo’s en beeldmerken gebruiken. Dit verklaart direct waarom het de ‘Licensing collectie’ heet aangezien Pella de officiële licenties heeft voor deze ontwerpen.

Hieronder kan je van alle merken uit deze collectie het jersey vinden. Een kijkje op de site leert al gauw dat er van de meeste merken een compleet outfit voor zowel zomer als winter beschikbaar is. Zelfs accessoires als handschoentjes of een koersklak zijn niet vergeten. Veel van de merken hebben een link met het wielrennen. Zo zijn er oude sponsoren van wielerploegen of merken van fietsen of onderdelen ervan. De overige merken die niet direct wielergerelateerd zijn, hebben allemaal de overeenkomst dat het om eten of drinken gaat. En daarbij vooral ongezond eten en drinken.

Lekkere drankjes
Zo is een van de meest opvallende verschijningen het Aperol outfit. Het Italiaanse aperitief met de opvallende oranje kleur wordt in de zomer door velen op een terrasje genuttigd. Andere outfits gebaseerd op drank zijn bijvoorbeeld Manabrea, een oud Italiaans biermerk. Net als Manabrea is ook Edelweiss een biermerk. Echter is dit een biermerk dat in de jaren veertig tevens sponsor was van een wielerploeg. Een andere sponsor van vroeger is Cinzano. Dit wijn en vermout merk sponsorde in de jaren zeventig en tachtig een wielerploeg dat op het hoogste niveau uitkwam. Het laatste drank-merk dat een eigen outfit heeft is Cynar dat je kan kennen van de likeur dat de smaak van artisjok heeft. Novi Piu zou je in het rijtje van Pella een buitenbeentje kunnen noemen. In Nederland kennen we het ook niet, maar in Italië is dit een populaire candybar. Een chocolade reep met hazelnoot waarvan de fabriek in Trieste staat.

Naast al deze lekkernijen zijn er een aantal merken die rechtstreeks uit de wielersport komen. Zo kan je Gipiemme en Nizi Cherchi kennen van de velgen en wielsets die ze bouwen. Casati is een framebouwer die bekend staat om zijn stalen frames maar ook een aantal carbon frames in zijn collectie heeft. De frames uit de fabriek van Nevi worden vervaardigd uit titanium. Geen merk, maar een bekende naam is Fausto Coppi. La Mitica is een cyclosportive tocht die start en finisht in het geboortedorp van Coppi. Voor de Italianen is Fausto Coppi een legende en de tocht en het bijbehorende shirt is een eerbetoon aan hem.

Ook niet Italiaanse merken
De niet-Italiaanse merk dat je in deze collectie kan vinden zijn The Light Blue en het Brick Lane Bikes outfit. De laatste is het Londense bedrijf en winkel van een voormalig fietskoerier is een begrip in de wereld van de vintage fiets liefhebbers. En aangezien de eerder genoemde outfits oude tijden doen herleven, is het niet onlogisch dat Pella de ontwerper en leverancier is van de officiele cycling kit van Brick Lane Bikes.

Meer info via Pella

     

Tags: