Iedere liefhebber van racefietsen heeft wel eens een RIH racefiets voorbij zien komen. RIH staat voor: handgemaakte stalen racefietsen (figuurlijk dan, letterlijk is het volgens overlevering geïnspireerd door een paard uit een Karl May boek). De werkplaats en showroom zit niet meer zoals vroeger in de Jordaan (Amsterdam) maar in Amsterdam Noord in een mooi industrieel pand.

Framebouwer Wim van der Kaaij (van het “oude” RIH) zal betrokken blijven bij het “nieuwe” (Lorenzo Milelli en Diederik Martens) RIH. Het is toch wel mooi om te zien dat een Nederlands merk weer aan de weg timmert. Met stalen racefietsen, en daar is een groeiende markt voor. Als je Belg bent dan kies je waarschijnlijker voor een Belgische stalen Jaegher, maar als Nederlander kies je weer voor een Nederlandse stalen RIH. En gelukkig kan dat laatste nu weer. In Amsterdam Noord was afgelopen vrijdag de opening, die erg gezellig en druk was. Veel liefhebbers kwamen zelfs met hun eigen RIH naar het Gedempt Hamerkanaal 77. Er werd aan het begin nog even gesleuteld aan de rode Campagnolo Record afgemonteerde Rih!

Mooi merk met een fijne geschiedenis (waaronder verschillende wk’s) en we zijn blij dat “ze er weer zijn” met erg veel passie! Gaan we nog veel van horen!

Meer informatie bij Rih Sport Amsterdam

rih-wall rih-sport rih-red rih-racefietsen rih-campagnolo rih-racefiets