Of het nou in de sportschool is of thuis, indoorfietsen is populair. En binnen fietsen is toch anders dan buiten fietsen. Shimano heeft daarom de indoorschoenencollectie uitgebreid met twee nieuwe instapmodellen. En deze modellen zijn er voor zowel mannen als vrouwen. In tegenstelling tot de eerder gepresenteerde IC5 en IC3 schoenen die er alleen voor vrouwen waren.

Iedereen weet dat ventilatie bij indoorfietsen belangrijk is. De Shimano IC1 en IC2 schoenen hebben dan ook allebei een bovenkant met veel mesh. Zo ventileert de schoen optimaal. Ook zou het materiaal daardoor als een sok om je voet moeten sluiten. De schoen sluit trouwens met klittenband die als een kruis over het midden van je voet loopt.

De IC1 en IC2 schoenen lijken erg op elkaar. Het verschil tussen de schoenen vind je aan de onderkant. Beide hebben een Dynalast-zool, maar de aansluiting voor de schoenplaatjes is anders. Bij de IC1 heb je een 5-gaats-systeem zodat je er SPD- en SPD-SL-plaatjes onder kunt doen. De IC2 heeft een 2-gaats-systeem en heeft daarom alleen plek voor een plaatje voor een SPD-pedaal.

De reden? Bij het kleinere SPD-schoenplaatje is het mogelijk om deze op dezelfde hoogte te houden als de buitenzool. Er zit onder de IC2 dan ook een stuk meer rubber dan bij de IC1. Je hebt dus meer grip en minder klikgeluiden met de IC2 schoenen als je ermee loopt. De IC2 is daardoor wel zo’n 15 gram zwaarder dan het IC1 model.

De IC1 en IC2 zijn te koop in de maten 36 t/m 41 voor dames en 42 t/m 48 voor heren. De prijs van de IC1 ligt op € 79,99 terwijl de IC2 voor € 129,99 over de toonbank gaat.

Meer informatie over de schoenen vind je terug bij Shimano Indoor Cycling.

Tags: