De lente lijkt nog ver weg met alle regen die maar blijft vallen. En van de zomer kan ik me haast al geen voorstelling meer maken. Maar Shimano probeert de zomer al in onze bol te werken met een nieuwe kledinglijn. Bij de Evolve en Sumire collectie gaat het om nieuwe kleuren. Ook de S-Phyre lijn heeft nieuwe kleuren, maar vooral de technische vernieuwing is daar interessant.

S-Phyre: gericht op prestatie
Voor de S-Phyre lijn van 2020 is Shimano aan de slag gegaan met nieuwe stoffen om de kleding lichter en aerodynamischer te maken. Ze zijn daarvoor gaan shoppen bij Kinetech uit Italië. Kinetech ontwikkelt stoffen die prestatieverhogend moeten zijn voor sporters. Zo wordt voor het shirt Taiana Drag-Zero gebruikt. In deze stof zitten kleine dimples verwerkt, die de aerodynamische eigenschappen van het shirt verbeteren.

Voor de broek wordt een stof gebruikt die niet normaal is geweven, maar met een speciale Kinetech weeftechniek in elkaar wordt gezet. Hierdoor is de broek gladder. De stof is zo glad en compact dat de stof waterafstotend is. De broek wordt door het gebruiken van de stof ook weer wat lichter. En als ik het zo inschat, geeft een gladde broek ook minder wrijving tussen je lichaam en de broek.

Voor de S-Phyre lijn kun je kiezen uit twee kleurencombinatie: zwart-groen of zwart-blauw. De S-Phyre lijn heeft een adviesprijs van € 189,99 voor het shirt en € 229,99 voor de broek.

De Evolve: voor comfort op lange afstand en gravelritten
De Evolve lijn is ontworpen voor wie graag lange afstanden fietst of meer comfort wilt op gravelritten. De lijn biedt wat handigheidjes ten opzichte van de S-Phyre collectie, zoals een zakje verwerkt in de broek. We hebben de Shimano Evolve kledingset al eens getest. En technisch gezien heeft kleding geen update gekregen, maar voor 2020 zijn ze wel in een aantal nieuwe kleuren ondergedompeld. Je kunt nu kiezen uit vier verschillende kleurstellingen.

Je kunt kiezen uit de kleuren Houtskool, Wijnrood, Marineblauw en Groen (blauw-groen). De Evolve lijn heeft een adviesprijs van: € 139,99 voor het shirt en € 159,99 voor de broek.

Sumire: speciaal voor vrouwen
Voor de Sumire zijn er dus ook geen vernieuwingen, behalve de kleuren. De Sumire lijn is ontworpen voor vrouwen en heeft dus een specifieke pasvorm. Net als bij de Evolve lijn speelt ook comfort een rol bij de Sumire collectie met stoffen die zacht moeten aanvoelen en volledig bedekte ritsen. Voor 2020 kun je net als bij de Evolve lijn kiezen uit vier verschillende kleuren.

Voor de Sumire kan je kiezen uit Marineblauw, Blauw/Oranje, Roze en Zwart. De Sumire lijn heeft een adviesprijs van € 79,99 voor het shirt, € 79,99 voor de broek zonder bretels en € 89,99 voor de broek met bretels.

Klinkt goed!
Of de nieuwe collectie je aanspreekt, ligt aan je smaak. En over smaak valt te twisten! Ik vind de shirts er in ieder geval goed verzorgd uitzien. Maar waar ik vooral naar benieuwd ben, is wat de technische vernieuwingen in de S-Phyre voor effect hebben op het draagcomfort en de snelheid. De beloftes klinken in ieder geval goed.

Meer info via: Shimano