Het Zwitserse wielenmerk dat in de jaren ’90 al opviel met hun drie-spaaks carbonwielen is weer terug! En alsof de wielen al niet genoeg opvielen hebben ze er een paar kunstenaars op los gelaten.

Spengle Molten Lava

Normaliter alleen in het zwart, maar nu ook 5 verschillende unieke designs. Van elk worden slechts 10 sets gemaakt, met de hand. Normaal kost een set € 1.490,-. De prijzen van de ‘Collections’ variëren en staan niet in verhouding met de standaard wielen die verder technisch gelijk zijn. De Molten Lava spant de kroon met het waanzinnige bedrag van € 8.550,-. Dan de Neon Glitch met € 7.800,-, de Iridescent met € 7.500,-, de Chromeo met € 6.300,- en tenslotte de Popping Cherry met € 3.780,- die dan ineens vriendelijk geprijsd lijkt.

Spengle Molten Lava detail

De wielen waren hot in ‘the nineties’. Net als de Spinergy wielen waren ze uniek en van carbon. Dat was toen nog niet zo gangbaar als tegenwoordig. Ze zijn weer terug op de markt met hetzelfde ontwerp al is de fabricage en samenstelling gemoderniseerd.

Spengle Popping Cherry

Het gaat vooralsnog alleen om Urban, Gravel en MTB uitvoeringen. Allen in 650B/27,5″, monocoque carbon en voor schijfremmen en steekassen. Het wordt niet duidelijk wat precies de verschillen zijn tussen de drie modellen. Het lijkt alleen te gaan om verschillen in asbreedte. Er wordt wel een ‘vanaf’ gewicht opgegeven van liefst 2350 gram en dat ze een interne breedte van 24 mm hebben. De standaard wielsets kosten € 1.490,- per set.

Spengle Iridescent

Top dat ze weer terug zijn, maar de prijzen van de Collections wielen zijn toch wat over the top als je het ons vraagt. Van het gewicht gaan we nog niet direct juichen en het lijkt voor nu, ook door de robuustheid, een wielset voor mtb.

Spengle heeft aangekondigd dat ze op Eurobike 3D-print modellen van de 700c wielen zullen laten zien. Interessant uiteraard, al zal het geen verrassing zijn hoe ze eruit zullen zien.

Alle info bij Spengle

Spengle Neon Glitch