Tehava, eigenaar van merken als Isaac en Trivio en ook verdeler van merken als Bryton, Evoc en Challenge is op zoek naar een inkoper/brandmanager.

Inkoper (brandmanager)

Als je houdt van een uitdagende en dynamische omgeving, kun je in deze functie je hart ophalen! In deze energieke veelzijdige job wordt er niet alleen veel van je gevraagd op het gebied van kwaliteit, maar doen we ook een beroep op jouw daadkracht, communicatie en organisatie capaciteiten.

Wat ga je doen?
In deze functie word je, samen met je collegae inkopers, verantwoordelijk voor de inkoop van goederen bij diverse binnen- en buitenlandse leveranciers en ben je continue in onderhandeling om de inkoopcondities te verbeteren. Je hebt als inkoper een belangrijke rol in het samenstellen van het assortiment en denkt commercieel en strategisch mee over de positionering van de merken en de samenstelling van het productgamma. Hierbij volg je nauwlettend de marktontwikkelingen en trends. Tevens zorg je voor een optimale handelsvoorraad en bewaak je de voortgang van de inkoopplanning. Het beheer van het artikelbestand is een belangrijk onderdeel van deze functie en behoort daardoor ook tot je verantwoordelijkheden.

Hoe ziet je dag eruit?
Je werkdag begint met een lekkere kop koffie of thee. Ondertussen start je je computer en log je in op onze softwaresystemen. Eerst heb je een kort overleg met je collega’s van de afdeling om de taken van de dag samen te bespreken. Daarna ga je aan de slag met het verwerken van de geleverde inkooporders en neemt hierover contact op met de afdeling logistiek over de geconstateerde manco’s. Na het afronden van de inkooporders voer je een Skypevideo call met een van onze leveranciers over de nieuwe producten die aangekondigd zijn en zorg je voor een goede inventarisatie om samen met de afdeling marketing de lanceringscampagne voor te bereiden. Aan het einde van de ochtend bel je met de merkspecialist van sales om te vragen hoe de reacties zijn op de verleden week gestarte salescampagne.

Na de lunch neem je contact met een potentiele nieuwe leverancier die je graag zou willen toevoegen aan ons assortiment. Daarna maak je op basis van de beschikbare rapportages een analyse van de voorraad en omzetontwikkeling van de merken die je beheert. Je neemt naar aanleiding hiervan contact met de leverancier om te kijken welke mogelijkheden er zijn om de afzet in de markt een extra impuls te kunnen geven. De rest van de middag ga je aan de slag met het plaatsen van inkooporders, het verwerken van orderbevestigingen en het updaten van de levertijden.

Tegen het einde van de dag bereid je de meeting van morgen voor want je hebt een overleg gepland staan met de afdeling marketing en de merkspecialist van de afdeling verkoop. Als laatste kijk je naar de agenda voor de komende dagen en rond je de werkdag af.

Dit vragen wij van jou:

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt meerdere jaren ervaring als inkoper op het gebied van inkoop en brandmanagement.
 • Je hebt ervaring met ERP-systemen, Navision kennis is een pré
 • Je hebt affiniteit met sportief fietsen en bent technisch onderlegd.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift, Duits en/of Frans zijn een pre.
 • Je bent communicatief sterk, klantgericht en kwaliteitsbewust.
 • Je bent analytisch onderlegd en sterk in het onderhandelen met leveranciers.
 • Je bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.
 • Je werkt nauwkeurig en gestructureerd.
 • Je bent positief en leergierig ingesteld.
 • Je bent 40 uur per week, maandag t/m vrijdag, beschikbaar.

Dit krijg je van ons:
Naast een leuke baan bij de sportiefste fietsonderdelen distributeur in de Benelux, bieden wij je een veelzijdige job in een enthousiast team en een informele werksfeer. Hierbij hoort uiteraard een passend salaris. Daarnaast kun je al onze producten met een mooie personeelskorting kopen.

 • Een passend salaris;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Premievrij pensioen;
 • Korting op alle spullen die we verkopen.

Over ons:
Tehava is in 1968 opgericht en klein gestart in een garage. Vandaaruit ontwikkelden wij ons in de jaren daarna tot een vaste waarde in de fietsbranche. Vandaag de dag zijn wij een internationale distributeur en importeur van sportieve fietsen, onderdelen en accessoires uit het midden en hoge segment. Meer weten? Check dan onze website www.tehava.com.

Hoe nu verder?
Na ontvangst van je sollicitatie gaan wij deze zorgvuldig bekijken. Indien jouw profiel goed bij ons past, nodigen wij je graag uit voor een eerste kennismaking.

Vragen over de vacature?
Neem dan contact op met Robert Vrancken.
Tel: 046-4752100
Mail: jobs@tehava.com