Sommige fietsen zijn iconisch geworden door de wielrenner die erop reedt. Andere fietsen zijn het geworden door de techniek of de looks. En een klein aantal zijn het door beide factoren geworden. Daar hoort de Lotus 108 van Chris Boardman zeker bij. Het futuristische design met Chris Boardman op het zadel leverde de gouden medaille en een wereldrecord op tijdens de Olympische Spelen in Barcelona van 1992.

Veloprints vond deze Olympische Spelen een uitgelezen moment om deze fiets te eren met een poster. En hoe doe je dat dan? Dat kan op duizenden manieren, maar in lijn met de werkwijze van Lotus en de voorbereiding van Chris Boardman moest het een zo compleet mogelijke representatie worden. Dus tot in het detail perfect. Daar ging eerst een onderzoek aan vooraf. Om vervolgens met 3D modelleringssoftware de fiets zo realistisch mogelijk op papier te zetten.

Het duurde volgens Veloprints vier maanden om de poster te maken. We hebben het hier dus niet over zomaar een poster. Na zoveel werk is het natuurlijk not done om te besparen op het papier. De poster is dan ook gedrukt op 250 grams papier. En daar zijn duurzame technieken voor gebruikt: denk aan CO2 neutrale inkt en verpakkingen. De prijs van € 29,95 voor een poster van 50 x 70 cm valt goed mee.

Voor meer info kun je terecht bij Veloprints.

Tags: