Als je op zoek bent naar een nieuw gravelavontuur dan kan je ook eens denken aan Uganda. Daar had je zeker nog niet aan gedacht, maar het Afrikaanse land dat aan de linkerkant van Kenia ligt, leent zich erg goed voor een fietsvakantie.

Om de toerist hier een beetje bij te helpen hebben ze een trail van zo’n 1600 km door het land uitgestippeld. De trail is weer opgedeeld in vier verschillende onderdelen met elk etappes die je in een dag zou moeten kunnen fietsen. En zo dat je ook nog tijd over hebt om van de omgeving te genieten. Elke etappe wordt door de Uganda Cycling Trail kort beschreven zodat je er ook voor kan kiezen om een deel van de trail te fietsen tijdens je vakantie.

De reisorganisatie Red Dirt Uganda is initiatiefnemer van de trail en heeft de routes en etappes online gezet. Hou je liever van een volledig georganiseerde fietsvakantie, dan kan je dus bij Red Dirt Uganda terecht. Maar als je liever alleen gaat dan kan dat ook. Bij de mooie natuur horen ook de wilde beesten die je tegen kan komen. Is dat dan niet gevaarlijk? Buiten de natuurparken kan je veilig fietsen. Wanneer je door een natuurpark gaat, gaat er een park-ranger met je mee voor je veiligheid.

De site geeft ook aan waar je allemaal op moet letten wanneer je er op fietsvakantie gaat. Dat maakt je voorbereiding iets makkelijker. Uganda dus, voor op je bucketlist. Vind hier meer info over de Uganda Cycling Trail.

Via Red Dirt Uganda