DE PROFRENNERS

Hendrik – Chef Redactie

Hendrik ruilde op zijn 15e zijn naamloze ‘citybike’ in voor een gepolijst aluminium Amerikaans mountainbike frame en reisde in zijn studententijd met zijn OV-Weekendkaart vanuit Utrecht af naar Geleen om zijn eerste racefiets (RIH) te kopen voor 125 euro. Sindsdien ook daaraan verknocht en eigenlijk alles dat met de (race)fiets te maken heeft. Man van het materiaal, sleutelt graag maar fietst er ook op bij toertochten zoals de Marmotte en Maratona. De collectie fietsen is alleen maar groter geworden.
Hendrik op Strava
Hendrik op Instagram

Björn

Al sinds zijn 12e, toen de wielrenbroek nog zwabberend rond zijn benen zat, zit Björn op de racefiets. Houdt vooral van toertochten in en om de Belgische Ardennen. Valt vreemd genoeg vaker van zijn stadsfiets, wat hem ook zijn meeste littekens heeft bezorgd, dan van zijn racefiets of mountainbike.
Björn op Strava
Björn op Instagram

Coen

Coen zit sinds 2010 op de racefiets en sinds 2014 is het rijden van wedstrijden een favoriete bezigheid in de weekenden. Renner bij het Baum Cycles Endurance team en in de winter door heel het land te vinden voor de wedstrijden op de crosser. Een cyclo-bucketlist waar je U tegen zegt en een zwak voor materiaal, al is de portemonnee het daar niet altijd mee eens!
Coen op Strava
Coen op Instagram

Cyril

Ooit stond Cyril vlak voor de start van een tour-etappe plots naast Greg Lemond in een herentoilet in Bourg d’Oisans. Dichterbij het profleven is hij nooit gekomen. Wel is hij na een onvergetelijke beklimming van de Ventoux in 2006 officieel ‘verslaafd’ fietser. Alles met twee wielen heeft zijn aandacht waarbij vooral de romantiek rondom het fietsen tot zijn verbeelding spreekt. Hij hoopt ooit nog een keer in vol ornaat aan de start van L’Eroica te staan.
Cyril op Strava
Cyril op Instagram

Merijn

Merijn luisterde in de wieg al naar het verslag van de Tour de France. De liefde voor de fiets werd hem dus al snel bijgebracht. Begon zelf op een mountainbike, maar de brede banden werden snel ingeruild voor de dunnere banden van een racefiets. Fietst het liefs in de Pyreneeën. Zou daarom graag een vakantiehuisje onder aan de Tourmalet hebben. Daarnaast knapt hij graag fietsen op. Reed in 2013 op zo’n opgeknapte fiets van Amsterdam naar Bilbao. En droomt ervan om ooit de Transcontinental Race te rijden.
Merijn op Strava
Geen Instagram voor Merijn

Nathalie

Toen ze in 2010 ergens moest gaan studeren maakte ze de keuze op basis van waar je het mooiste zou kunnen fietsen. Dat werd dus natuurlijk Nijmegen. Al snel kwam er een tweedehands stalen fiets met buiscommandeurs. De fiets hobby liep behoorlijk uit de hand. Eerst op de weg, daarna ook in de modder en op de baan. In 2013 pakte ze het wedstrijdwielrennen op, criteriums rijden op de baanfiets is haar favoriete discipline. Inmiddels staat de woonkamer vol met vier verschillende fietsen, waarvan twee met een vast verzet. Ieder momentje vrije tijd, weekend en vakantie staan in het teken van fietsen.
Nathalie op Strava
Nathalie op Instagram