Soms hebben we het over een kunststukje als we een fiets bespreken. Het liefst hangen we zo’n fiets aan de muur. Maar dat is niet altijd mogelijk (of wenselijk van een partner). Een mooie poster of foto aan de muur is dan een betere optie. Wij hebben vijf adressen opgeschreven voor jullie waar je mooie posters kunt shoppen.

The Rouleur Gallery

Het luxe wielermagazine staat bekend om zijn mooie foto’s. Op het dikke papier komen de foto’s er goed uit. Maar sommige foto’s verdienen meer aandacht en zouden eigenlijk aan een muur moeten hangen. In The Rouleur Gallery komen die foto’s voorbij. Nu staan er meerdere foto’s van fotograaf Daniel Hughes te koop. De foto van de Col du Madeleine met een rode avondgloed is mijn favoriet!

The Handmade Cyclist

Een grafisch kunstwerk doet het ook goed aan de muur. Bij The Handmade Cyclist heb je een ruime keuze. Cols die abstract zijn afgebeeld. Of de sfeer van de monument samengevat in één poster. Je vindt het allemaal. Al jaren blijf ik één poster mooi vinden. De poster is gemaakt ter ere van de 140 kilometer lange ontsnapping van Merckx. Gek dat ik ‘m eigenlijk nog niet aan de muur heb hangen.

Léon van Bon

Fotograaf Léon van Bon levert ook genoeg mooie werken om aan de muur te hangen. De ex-renner heeft na zijn profcarrière de camera opgepakt om het peloton vast te leggen. Zo legt hij de splijtende demarrage van Mathieu van der Poel vast tijdens de Strade Bianche. Maar Leon van Bon maakt niet allen racefoto’s. Hij heeft ook oog voor momenten die je normaal niet zo snel ziet, maar die wel de sfeer goed vastleggen.

100copies

We hebben zelf een poster van 100copies op het kantoor hangen. Deze poster was niet meer te krijgen, want zoals de naam doet vermoeden er worden maar 100 stuks van zo’n poster gemaakt. Maar omdat de poster zo populair was is de poster weer in een gelimiteerde opgave beschikbaar.

Grand DépArt

Net als Leon van Bon zijn ook de posters van Grand DépArt van Nederlandse bodem. Menno Anker is de man achter de posters. Er worden vooral beklimmingen op een abstracte manier vertaald. Lekkere frisse kleuren geven extra punch aan de posters. De Ventoux in het paars en geel is een mooie verschijning, maar er zijn ook genoeg andere klimmen. Zelfs de Posbank komt aan de beurt.

Etsy

Vooruit, nog een zesde adres als bonus. Als je niet echt weet wat je wil kan je altijd eens bij Etsy kijken. Even zoeken op “Cycling Art”, et voila, je hebt pagina’s vol met kunst m.b.t. wielrennen. Je kan er van alles vinden. Het ene, zoals de iconische Bianchi van Pantani bijvoorbeeld, is mooier dan het andere. Voor ieder wat wils dus.