Dirty Kanza, tegenwoordig Unbound, is al jaren een van de grotere gravelevenement in de wereld. Vorig jaar werd de rit gecanceld. Als alternatief lanceerden de mannen van Live Slow Ride Fast de Dirty Kanzelled. Nu gaat Unbound dit jaar wel door, maar door de reisbeperkingen is het event alleen voor mensen binnen de Verenigde Staten. Live Slow Ride Fast lanceert daarom voor deze 5 juni: Rebound. Een soort Dirty Kanzelled 2.0.

Net als vorig jaar zijn er weer een aantal regels. De start is om 6 uur ’s ochtends en ze vragen om vanuit je eigen huis te vertrekken. Rij alleen of in een klein groepje en probeer op 160 of 321 kilometer uit te komen. Waarom die afstanden? Ze zijn gebaseerd op de 100 mijl en 200 mijl race van de Unbound Gravel race en er wordt dan ook verwacht dat je zoveel mogelijk gravel probeert mee te pakken. Oh en let op met inkopen van drinken en eten, want je mag maar twee keer stoppen om iets te halen.

Als je mee doet, kun je je avonturen delen met de #unboundrebound op Instagram. Maar je kunt de hashtag ook gebruiken om de avonturen van andere fietsers te volgen! Meer info vind je op Live Slow Ride Fast. Door de foto’s en de video hieronder krijg je een indruk hoe de Dirty Kanzelled van vorig jaar is gegaan bij ‘Lau’ en kompanen.